print sitemap zoeken disclaimer contact

Inkomstenbelasting

Inkomstenbelasting

De inkomstenbelasting is eigenlijk de moeder van alle belastingen in Nederland. Eigenlijk heeft elke persoon in Nederland en soms ook mensen die in het buitenland wonen met deze belasting te maken. U moet dan wel een "mens van vlees en bloed" zijn, deze belasting geldt enkel voor natuurlijke personen. Rechtspersonen, zoals een B.V. of N.V., hebben te maken met vennootschapsbelasting. De inkomstenbelasting is lang geleden ontstaan en in 2001 drastisch aangepast. Vanaf dat moment kende de inkomstenbelasting een zogenaamd boxenstelsel:

  • Box 1  Inkomsten uit wonen en werken.
  • Box 2  Inkomsten voor mensen met B.V. / N.V.
  • Box 3  Inkomsten van mensen met vermogen boven € 20.000.

Veel begrippen uit de inkomstenbelasting komen ook voor in andere fiscale wetten, zoals de loonbelasting en vennootschapsbelasting.

Deel deze pagina

Laatste update op 02-08-2021
Artikel gemaakt op 02-08-2021
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Vakgebied Inkomstenbelasting

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap