Actueel fiscaal nieuws over Corona

print sitemap zoeken disclaimer contact

Vacatures
U bevindt zich hier :Jongbloed Fiscaal Juristen Kantoor Algemene info

Algemene informatie

Dennis J.B. Jongbloed is sedert 15 jaar fiscaal jurist of, zoals men in de volksmond noemt, een belastingadviseur. "Als fiscaal jurist ben ik onconventioneel en een adviseur naast mijn klant. Geen maatpak, stropdas of belachelijke tarieven en afspraak is afspraak. 

Op mijn kantoor wordt duidelijk, zonder enig voorbehoud en los van andere adviseurs, advies gegeven. Volledig onafhankelijk van anderen adviseren schept een basis voor vertrouwen tussen klant en adviseur. Het fiscale vak is erg boeiend en eigenlijk zijn er dagelijks veranderingen, veel lezen en blijven nadenken is dan ook noodzaak."

Omgeving

"Enkele jaren geleden ben ik in de finale gekomen van de verkiezing van de meest succesvolle startende onderneming, hier was ik trots op. Vorig jaar stond ik op de 80ste plek van de meest invloedrijke personen van de provincie Overijssel, dit zie ik zelf niet zo. Dat collega-ondernemers en bestuurders mij voor deze lijst nomineren, vind ik een eer. De laatste jaren hebben wij regelmatig bijdragen geleverd aan diverse lezingen en interviews.

Wat zeggen mijn klanten?

"Mijn klanten zeggen over mij: no nonsense, levensgenieter, creatief, strategische terriër en bovenal een erg slechte verliezer. Het bedenken van fiscale structuren vind ik het leukste van mijn vak."  

Wat doe ik in mijn vrije tijd?

Opleiding

  • MOS (Ondernemersopleiding Enschede)
  • HEAO - FE (Saxion Enschede)
  • Universiteit Tilburg (KUB Tilburg, Fiscaal recht) 

Specialiteiten

  • Opzetten (internationale) structuren
  • Fiscale procedures
  • Echtscheidingen
  • Herstructureringen en generatie-overdrachten inclusief estate planning
  • Verkoop / koop ondernemingen
  • Fiscale scans ondernemingen en particulieren

De toekomst?

Ik wil nog een keer in het buitenland voor goede doelen gaan werken en een oldtimer restaureren.  

Lid van

Het lidmaatschap van business clubs probeer ik zoveel mogelijk te beperken. Ik voel op dit moment meer voor echte vrije tijd en eventueel (beperkt) een rol in het bestuur van lokale (maatschappelijke) organisaties en raden van toezicht met een duidelijke toekomstvisie. Naast deze functies ben ik commissaris bij een drietal bedrijven. Verdere info zie hier.

De adviespraktijk

"Van collega vakbroeders zie ik nog te vaak slechte adviezen, die bol staan van ingewikkelde woorden en wollig taalgebruik. Fiscale wetgeving is lastig genoeg, dus maak een advies leesbaar, duidelijk en kort. De taal van de klant spreken en een advies beperken tot maximaal twee A4'tjes, dat is de kunst. Voor iemand die zijn vak echt begrijpt is dit geen kunst, maar voor de fiscale techneuten of adviseurs die geen kleur bekennen, is dit een probleem. Nog steeds zie ik adviezen met teveel voorbehouden en mitsen en maren, jammer ...

Ik voel mee en ben één met mijn klant en zie mezelf als probleemoplosser en dealmaker. Conflicten of problemen los ik op en geschillen worden in overleg met de Belastingdienst of de tegenpartij geregeld. Ik heb een hekel aan nodeloos procederende juristen, edoch als procederen moet, zal ik het niet schuwen. Soms moet je bijten om een probleem op te lossen!

Mijn grootste nadeel is dat ik slecht zaken kan delegeren en veelal mijn omgeving niet de kans geef over kwesties een eigen mening te vormen, en dus voor hen beslis. Hieraan moet ik werken. Daarnaast heb ik er problemen mee dat adviseurs voor elke "zucht" een factuur sturen, dit zal in mijn praktijk niet gebeuren."

En toen ...

"Als ik geen belastingadviseur zou zijn geworden, zou ik goederen en diensten exporteren. Daarnaast zou ik vanaf mijn 51ste voor goede doelen - in het buitenland - willen gaan werken.

In de nabije toekomst zou ik wel willen meewerken aan een radio- of TV-programma over financiële zaken en belastingheffing, dit met als insteek om de Belastingwetgeving en heffing eenvoudiger en toegankelijker te maken voor de belastingbetaler.

Tenslotte lijkt het mij een uitdaging om mee te werken aan een commissie die zinvolle en doeltreffende belasting wetgevingen in Nederland bedenkt (mits de commissie slagkracht heeft)."

Is getekend,

Mr. Dennis J.B. Jongbloed

Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Kantoor Algemene info

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap