print sitemap zoeken disclaimer contact

U bevindt zich hier :Jongbloed Fiscaal Juristen Actueel Prinsjesdag

Prinsjesdag

Prinsjesdag

Prinsjesdag wordt gehouden op de derde dinsdag van september. Koning Willem Alexander heeft zijn eerste traditionele rijtoer door Den Haag en sluit deze af met de troonrede. De Minister van Financiën heeft zijn Miljoenennota aan de Tweede Kamer aangeboden. 

Prinsjesdag 2020 en het belastingplan 2021

Dinsdag 15 september 2020 is het Prinsjesdag. Op deze dag presenteert de regering het beleid voor de komende jaren. Daartoe behoren ook de belastingplannen voor het komende jaar, al is ‘komende jaar’ enigszins een understatement. Zo werd bijvoorbeeld op Prinsjesdag 2019 reeds regelgeving voor 2021 aangekondigd. In de belastingplannen zijn grote en kleine maatregelen opgenomen. Deze zijn vaak direct van invloed op zaken als uw koopkracht, de sociale zekerheid en de hoogte van uw belastingaanslag(en). Onderaan deze pagina treft u een link naar een overzicht van alle maatregelen uit het belastingplan 2021 en de aanverwante stukken.

Wij merken voor de volledigheid op dat het geheel aan maatregelen vaak als het belastingplan wordt aangeduid. De regering werkt echter met een nadere onderverdeling. U komt daarom de volgende zaken tegen: het belastingplan 2021, de overige fiscale maatregelen 2021 en de fiscale vergroeningsmaatregelen 2021.

Traditiegetrouw uitlekken van het belastingplan 2021

Rondom Prinsjesdag is er een échte zekerheid: de plannen van de regering lekken (deels) uit voordat deze worden gepresenteerd. Ook dit jaar is dat het geval. Wij wijzen als voorbeelden op de aanpassingen van de overdrachtsbelastingtarieven, waaronder een vrijstelling/nihiltarief voor starters, aanpassingen in de zelfstandigenaftrek en de zorgbonus. Het uiteindelijke belastingplan 2021, dat op 15 september 2020 in de loop van de dag wordt gepubliceerd, zal echter meeromvattend zijn.

Op deze pagina kunt u updates volgen over het belastingplan 2021 en Prinsjesdag 2020

Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Actueel Prinsjesdag

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap