print sitemap zoeken disclaimer contact

Belastingverdragen

terug

Belastingverdrag Oeganda

Nieuws belastingverdrag met Oeganda

Via een zogenaamd WOB-verzoek is er informatie beschikbaar gekomen inzake de onderhandelingen met Oeganda, deze zijn in september 2021 bekendgemaakt (raadpleeg hier). Er is slechts beperkt informatie bekendgemaakt, omdat partijen nog met elkaar onderhandelen. Als er dan informatie openbaar bekend zou worden, kan dit de onderhandelingspositie schaden.

Belastingverdrag Oeganda of Uganda

Het bestaande belastingverdrag kunt u hier raadplegen.

Fiscale voordelen belastingverdrag Oeganda

Nederland heeft veel belastingverdragen afgesloten. Soms wordt een belastingverdrag afgesloten om investeringen in één land te stimuleren. Dit was mede de reden voor een belastingverdrag met Uganda / Oeganda. Dit unieke belastingverdrag zorgt er echter voor dat bedrijven met een moedermaatschappij in Nederland in Oeganda geen bronbelasting hoeven te betalen. Veel internationale concerns met een vestiging in Oeganda hebben een holding in Nederland. Dit komt in veel meer internationale situaties voor. De wetgeving in Nederland zal de komende jaren dan ook worden aangepast (en is al deels aangepast). Zo is in 2021 de Wet Bronbelasting 2021 ingevoerd, hierdoor wordt er bronheffing geheven op rente- en royaltybetalingen aan gelieerde entiteiten in aangewezen laagbelaste landen / jurisdicties (en als er sprake is van misbruik), de lijst kunt u hier raadplegen.

Inzake de kwestie in Oeganda kunt u dit artikel in de Volkskrant lezen (2020)

Deel deze pagina

Laatste update op 28-09-2021
Artikel gemaakt op 26-09-2021
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Belastingverdragen Belastingverdragen Belastingverdrag Oeganda

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap