print sitemap zoeken disclaimer contact

Belastingverdragen

terug

Belastingverdrag Oeganda

Nieuws belastingverdrag met Oeganda

Via een zogenaamd WOB-verzoek is er informatie beschikbaar gekomen inzake de onderhandelingen met Oeganda, deze zijn in september 2021 bekendgemaakt (raadpleeg hier). Er is slechts beperkt informatie bekendgemaakt, omdat partijen nog met elkaar onderhandelen. Als er dan informatie openbaar bekend zou worden, kan dit de onderhandelingspositie schaden.

Belastingverdrag Oeganda of Uganda

Het bestaande belastingverdrag kunt u hier raadplegen.

Fiscale voordelen belastingverdrag Oeganda

Nederland heeft veel belastingverdragen afgesloten. Soms wordt een belastingverdrag afgesloten om investeringen in één land te stimuleren. Dit was mede de reden voor een belastingverdrag met Uganda / Oeganda. Dit unieke belastingverdrag zorgt er echter voor dat bedrijven met een moedermaatschappij in Nederland in Oeganda geen bronbelasting hoeven te betalen. Veel internationale concerns met een vestiging in Oeganda hebben een holding in Nederland. Dit komt in veel meer internationale situaties voor. De wetgeving in Nederland zal de komende jaren dan ook worden aangepast (en is al deels aangepast). Zo is in 2021 de Wet Bronbelasting 2021 ingevoerd, hierdoor wordt er bronheffing geheven op rente- en royaltybetalingen aan gelieerde entiteiten in aangewezen laagbelaste landen / jurisdicties (en als er sprake is van misbruik), de lijst kunt u hier raadplegen.

Inzake de kwestie in Oeganda kunt u dit artikel in de Volkskrant lezen (2020)

Vragen over emigratie of internationaal zaken doen?

Vul uw naam en telefoonnummer in en wij nemen contact met u op.

Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Belastingverdragen Belastingverdragen Belastingverdrag Oeganda

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap