print sitemap zoeken disclaimer contact

Aangifte als niet-resident in Spanje

Mensen die niet in Spanje wonen (minder dan 183 dagen verblijven) en wel bezittingen (zoals een woning) in Spanje hebben, moeten in Spanje een aangifte inkomstenbelasting (laten) opstellen en indienen. Dit gaat via het zogenaamde model 210 (modelo 210). In dit artikel een toelichting.

Aangifte inkomstenbelasting in Spanje bij vakantiewoning

Het model 210 moet binnen een jaar worden ingediend. Als u in 2022 een woning in Spanje heeft gekocht, moet de aangifte inkomstenbelasting vóór 31 december 2023 worden ingediend. Deze belasting is naast de onroerendezaakbelasting (IBI) in Spanje verschuldigd. Het model 210 moet u zelf aanvragen, deze wordt u dus niet automatisch toegestuurd. Het model kunt u op papier of via het internet invullen. De kosten voor het invullen van een dergelijk formulier zijn beperkt (gemiddeld € 50 - € 75). Als de vakantiewoning wordt verhuurd, dan moet u elk kwartaal een aangifte inkomstenbelasting indienen.

Bron aangifte inkomstenbelasting Spanje

Model 210 raadplegen
Papieren versie model 210
Informatie model 210
Voorbeeld kantoor voor invullen aangifte inkomstenbelasting

Deel deze pagina

Laatste update op 14-11-2022
Artikel gemaakt op 11-11-2022
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Landeninformatie Spanje Aangifte niet-resident in Spanje

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap