print sitemap zoeken disclaimer contact

Vastgoed in box 3 zonder risico ?

Vraag onze fiscaal juristen

Klik hier

Fiscaal slim in vastgoed investeren?

Vraag vrijblijvende offerte

Klik hier

Discussie met de Belastingdienst?

Vraag vrijblijvende offerte

Klik hier

Beleggingspand

Vanaf 2010 moet u een bedrijfspand en vakantiewoning in box 3 opnemen voor de WOZ-waarde, tot en met 2009 was dit de waarde in het economische verkeer.

Vakantiewoning

Het vertrekpunt voor de waardering is de WOZ-waarde. Voor woningen die onder de huurbescherming vallen is de waarde lager, u mag rekening houden met het waardedrukkende effect hiervan. Voor dergelijke woningen blijft de situatie dus ongeveer gelijk als in 2009. Voor regulier verhuurde vakantiewoningen geldt sinds 2010 niet meer de waarde in het economische verkeer, maar de WOZ-waarde.

Buitenlandse vakantiewoning

Voor buitenlandse vakantiewoningen blijft de situatie eigenlijk ongewijzigd. Er wordt in het buitenland geen WOZ-waarde verstrekt en over een mogelijk hogere waarde is de vermindering ter voorkoming van dubbele belasting van toepassing.

WOZ-beschikking

Binnenkort krijgt u de WOZ-beschikking in de brievenbus. De waarde van veel panden is de laatste jaren gedaald, de WOZ-waardering gaat uit van de waardering per 1 januari 2011. Mede door de crisis kan uw waarde wel eens lager zijn dan de WOZ-waarde, maak dan binnen 6 weken bezwaar.

Woning met erfpacht

De WOZ-waarde houdt geen rekening met erfpacht. Voor de waarde in box 3 mag een correctie plaatsvinden voor de gekapitaliseerde waarde van de toekomstige erfpachtscanons.

Caravan

Een caravan hoeft u niet in box 3 aan te geven. Een stacaravan die via een vaste fundering met de grond is verbonden en is aangesloten op nutsvoorzieningen moet wel in box 3 worden aangegeven.

Meer weten van beleggingspand

Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Vastgoed en belastingen Beleggingspand

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap