print sitemap zoeken disclaimer contact

Schenken en erven

Als (groot) ouders kunt u geld (of aandelen in uw bedrijf) schenken of nalaten aan uw (klein) kinderen. In dit onderdeel diverse adviezen over dit onderwerp.

Actueel over Schenken en erven

Constructie kruislingse schenking

Constructie kruislingse schenking Piet en Jan ontvangen van hun moeder een schenking van € 100.000. In dezelfde week krijgen ze ook een schenking van € 100.000 van
Lees meer over Constructie kruislingse schenking

Wijziging schenkbelasting 2023

Sinds 2023 zijn een aantal regelingen binnen de schenkbelasting gewijzigd, zo is de schenkingsvrijstelling eigen woning verlaagd tot € 28.947 (gelijk aan de eenmalig verhoogde vrijstelling).
Lees meer over Wijziging schenkbelasting 2023

Afschaffing jubelton in 2024

Afschaffing jubelton in 2024 Wilt u nog gebruikmaken van de jubelton? Dan moet de schenking en betaling in 2022 plaatsvinden ! De schenking moet dan vóór 31 december
Lees meer over Afschaffing jubelton in 2024

Handboeken erf- en schenkbelasting Belastingdienst openbaar

Handboeken erf- en schenkbelasting Belastingdienst openbaar WOB-verzoek erf- en schenkbelasting Er is een zogenaamd WOB-verzoek ingediend om de handboeken van de
Lees meer over WOB-verzoek erfbelasting

Verlaging en afschaffing jubelton

Het kabinet gaat de mogelijkheid bekijken om per 1 januari 2023 de schenkingsvrijstelling met betrekking tot de eigen woning, ook wel jubelton genoemd, te verlagen. Thans is het kabinet voornemens om de regeling per 1 januari 2024 in zijn geheel af te schaffen.
Lees meer over Verlaging en afschaffing jubelton

Aandachtspunten in de schenkbelasting

Staat u op het punt om een schenking te doen? Of staat u op het punt er een te ontvangen? Lees dan dit artikel met aandachtspunten nog even snel door. Wellicht kunt u hier in uw situatie nog rekening mee houden.
Lees meer over Aandachtspunten in de schenkbelasting

Verschillende vormen van een schenking

Leeft bij u het idee om een schenking te doen, wellicht aan uw kinderen, kleinkinderen, of broer en zus? Een dusdanige schenking kunt u op verschillende manieren vormgeven. In dit artikel zetten wij verschillende vormen uiteen, zo kunt u een weloverwogen beslissing met betrekking tot de schenking maken.
Lees meer over Verschillende vormen van een schenking

Voorwaarden bij schenkingen

Aan schenkingen kunnen diverse voorwaarden worden verbonden. Het hoeft dus niet altijd zomaar een lot zonder nieten te zijn. Enkele in onze praktijk veelvoorkomende voorwaarden wensen wij in dit artikel voor u uit te lichten.
Lees meer over Voorwaarden bij schenkingen

Meer weten van schenken en erven

Deel deze pagina

Laatste update op 17-02-2022
Artikel gemaakt op 17-02-2022
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Schenken en erven

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap