print sitemap zoeken disclaimer contact

Moet u belasting betalen over crypto?

Jazeker, de Belastingdienst ziet cryptovaluta als een bezitting, deze moet u aangeven in uw belastingaangifte. In beginsel is box 3 het uitgangspunt, maar als u zou gaan daytraden of handelen in cryptovaluta, kan ook box 1 in beeld komen. Het vermogen moet worden aangegeven boven het heffingsvrije vermogen (cijfers 2021 € 50.0000 per belastingplichtige).

Het bewust niet opnemen in uw aangifte kan strafrechtelijk worden vervolgd, er is dan sprake van belastingfraude of wellicht witwassen van geld. Met de nieuwe DAC 8 wetgeving op komst (automatische uitwisseling van informatie over crypto) is het verstandig om zelfstandig uw crypto bij de Nederlandse Belastingdienst te melden.

Noot fiscaal jurist inzake crypto en belastingen

Onderstaand treft u diverse artikelen aan over crypto, box 1, inkeren, etc. Als u nog vragen of opmerkingen heeft, kunt u altijd contact met onderstaande specialisten opnemen.

Fiscale vraag over crypto ?

Vul uw naam en contactgegevens in en wij nemen contact met u op.


Deel deze pagina

Laatste update op 07-01-2022
Artikel gemaakt op 29-12-2021
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Inkomstenbelasting Box 3 Besparen in box 3 Crypto munt en belastingen Belasting betalen over crypto

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap