print sitemap zoeken disclaimer contact

Mbappe fiscale wetgeving in Spanje

De officiële naam van deze wetgeving is niet "Mbappe wet" maar het lijkt erop dat deze nieuwe wet de lokale voetbalclub wel gaat helpen. De verwachting is dat ongeveer 30.000 mensen gebruik kunnen maken van deze nieuwe fiscale wetgeving in de regio Madrid. De regeling is van toepassing voor mensen die veel verdienen en willen investeren in de regio. Als een persoon aan de voorwaarden voldoet kan er een korting op de regionale belasting worden verkregen van 20%. De bedoeling van de wetgeving is om werkgelegenheid te creëren, nieuwe bedrijven te laten starten en/of bestaande bedrijven te laten groeien via buitenlands geld.

Belastingwetgeving in Spanje en Nederland, een vergelijking

In Nederland wordt er inkomstenbelasting voldaan aan de staat. In Spanje kennen we een stelsel waarbij er inkomstenbelasting wordt betaald aan de staat en aan de provincie / regio. De regio Madrid heeft in 2024 een nieuwe fiscale wetgeving bedacht voor grootverdieners. Deze wet doet een beetje denken aan de Beckham regeling die al bijna 20 jaar in Spanje bestaat. De verwachting is dat Mbappe per maand een salaris gaat ontvangen van ruim 3.500.000 (inclusief tekengeld compensatie), dit is zeker een grootverdiener. Als een groot verdiener (zoals Mbappe) aan de voorwaarden voldoet is hij - in de regio Madrid - slechts 24,5% inkomstenbelasting verschuldigd. De wetgeving moet formeel nog worden goedgekeurd en heeft dan terugwerkende kracht tot 1 januari 2024.

Bedoeling Mbappe wetgeving in Madrid

De bedoeling van de nieuwe wetgeving is dat investeerders uit het buitenland nieuwe banen gaan creëren in de regio Madrid en om nieuwe ondernemingen in de regio aan te trekken. Het is een wetsvoorstel van de regering in Madrid.

Voorwaarden en uitleg Mbappe wetgeving

De wetgeving kent wel enkele strikte voorwaarden, de belangrijkste:

  • de laatste 5 jaar heeft de persoon niet in Spanje gewoond;
  • aftrekpost van 20% op investeringen in bestaande of nieuwe bedrijven (of de Spaanse staat) of onroerend goed projecten;
  • de persoon mag geen leidinggevende of uitvoerende rol hebben binnen het bedrijf;
  • persoon met niet (met familie) voor meer dan 40% het bedrijf controleren;
  • korting op regionale belastingen (maximaal tarief is 20,5% boven inkomen van € 57.000)
  • de overheidsbelasting (staatsbelasting) van 24,5% blijft gewoon verschuldigd
  • de investeringen moeten 6 jaar worden aangehouden

Fiscale advisering Spanje

Wij adviseren wekelijks ondernemers en DGA's bij een mogelijke emigratie naar Spanje, hierbij adviseren wij over de nationale gevolgen van uw emigratie. Omtrent de gevolgen en wetgeving in Spanje overleggen wij altijd met een lokale adviseur. Als u vragen of opmerkingen heeft of een advies wilt ontvangen kunt u ons een e-mail sturen of contact opnemen met onderstaande adviseurs.

Vragen over emigratie naar Spanje?

Bedrijfsnaam

*

Naam

*

Aantal medewerkers

Bent u tevreden over uw belastingadviseur :

Wilt u een vrijblijvende offerte / advies ontvangen?

Opmerkingen/vragen

Ja, ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens. Jongbloed Fiscaal Juristen NV mag mij per e-mail info sturen en mijn persoonlijke gegevens gebruiken om mijn interessegebieden vast te stellen zoals hier beschreven, en ik ben me ervan bewust dat ik op elk moment mijn toestemming kan intrekken.

Deel deze pagina

Laatste update op 11-06-2024
Artikel gemaakt op 11-06-2024
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Landeninformatie Spanje Mbappe wet in Spanje

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap