print sitemap zoeken disclaimer contact

WOB-verzoek bitcoin

Beleid Belastingdienst inzake cryptovaluta, zoals bitcoin

In de keuken van de Belastingdienst kijken is voor de meeste fiscalisten smullen. Soms is het ook gewoon handig of nuttig. Dit WOB-verzoek levert nuttige informatie op, meer niet. Op grond van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) is een verzoek ingediend om alle stukken openbaar te maken die betrekking hebben op het beleid van de Belastingdienst aangaande cryptovaluta, zoals bitcoin. Er zal binnenkort wederom een verzoek moeten worden ingediend omdat dit document op dit moment binnen de Belastingdienst wordt geactualiseerd.

Omzetbelasting en btw

De staatssecretaris heeft ook opgemerkt dat er geen hoger beroep zal worden aangetekend tegen de uitspraak van de Rechtbank Den Haag (oktober 2021). In deze procedure wordt gekeken naar het minen van crypto en btw-heffing.

Bron beleid Belastingdienst

Lijst met documenten (januari 2022) 

WOB-verzoek crypto (december 2021)

WOB-verzoek crypto (september 2021)

Deelbesluit WOB-verzoek crypto (september 2021)

Documenten WOB-verzoek (118 pagina's) (september 2021)

Deel deze pagina

Laatste update op 17-01-2022
Artikel gemaakt op 12-01-2022
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Bitcoin en crypto WOB-verzoek bitcoin

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap