Actueel fiscaal nieuws over Corona

print sitemap zoeken disclaimer contact

Vacatures
U bevindt zich hier :Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Boekenonderzoek

Boekenonderzoek Belastingdienst

Het aantal boekenonderzoeken zal in 2018 en daarna weer gaan stijgen. Deskundige hulp van ervaren fiscaal juristen, vanaf de start van het onderzoek is wenselijk. Meestal worden de meeste fouten gemaakt bij het eerste gesprek van de ondernemer met de Belastingdienst. Dit komt doordat veel ondernemers denken "alles klopt" of "ik doe niets fout'.

Begeleiding boekenonderzoek

Wij worden wekelijks benaderd door klanten en accountantskantoren met het verzoek om hen te adviseren bij een boekenonderzoek van de Belastingdienst. Wij merken dat veel ondernemers een fiscaal boekenonderzoek als een nachtmerrie ervaren. De boekhouding wordt compleet doorgelicht en elk detail wordt onder de loep genomen. De accountant heeft vaak een beperkte expertise en is niet de specialist voor dit soort complexe onderzoeken. Bij ons kantoor werken een tiental specialisten (fiscaal juristen / belastingadviseurs) die regelmatig ondernemers adviseren.

Voorbereiding boekenonderzoek

Wij merken dat ondernemers (en hun accountant) onvoldoende zijn voorbereid op een boekenonderzoek. De rechten en plichten die de ondernemer heeft zijn vaak onbekend. Als je geen ervaring hebt met boekenonderzoeken zal dit al snel zorgen voor hoge naheffings- of navorderingsaanslagen. Daarnaast ontbreekt vaak de kennis en ervaring, waardoor onzekerheid bij de ondernemer ontstaat. Het onderzoek ingaan met een ervaren fiscaal jurist geeft dan veel rust en comfort, daarnaast zorgt dit ervoor dat u niet wordt geconfronteerd met onnodig hoge aanslagen.

Hulp bij boekenonderzoek

Als u wordt geconfronteerd met een boekenonderzoek, neemt u dan gerust contact op. Dit kan telefonisch (053 - 432 72 00) of per e-mail.

Afspraak maken voor boekenonderzoek


Meer weten van boekenonderzoekAuteur(s) van boekenonderzoek


mr. D.J.B. Jongbloed (Dennis).
Fiscaal jurist,

088 027 00 00
d.jongbloed@jongbloed.tv


Jongbloed Fiscaal Juristen N.V.
Marthalaan 5
7511 AZ Enschede
, Overijssel

Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Kennisbank Boekenonderzoek

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap