print sitemap zoeken disclaimer contact

Jongbloed Dakar Team

Jongbloed Dakar Team

Actueel internationaal

Belastingheffing over buitenlands inkomen

Als u in Nederland woont en inkomen uit het buitenland geniet, zal Nederland altijd belasting willen heffen. In sommige gevallen is op grond van een belastingverdrag de heffing toegewezen aan het buitenland. Dit zal per land (verdrag) verschillen. In onderstaand memo kunt u per land zien welk land mag heffen over uw inkomen.

U woont in Nederland met inkomen uit buitenland

Voor mensen die in Nederland wonen heeft Nederland ruim 100 belastingverdragen gesloten. In onderstaand memo vindt u een overzicht per land en per inkomenssoort. Op grond van deze informatie kunt u bekijken of Nederland of het buitenland belastingen en / of premies mag heffen.

U woont niet in Nederland maar het inkomen uit Nederland

Als u niet in Nederland woont, is het ook de vraag of Nederland of het buitenland over uw inkomen belastingen en / of premies mag heffen. Per land staat een opstelling in dit memo opgenomen.

Sociale zekerheid bij grensoverschrijdende arbeid

Woont u in Nederland en werkt u in het buitenland (of andersom), dan is het de vraag welk land sociale premies mag en kan heffen. Werknemersverzekeringen zijn verplicht voor iedereen die in Nederland in loondienst werkzaam is. Volksverzekeringen zijn verplicht voor iedereen in Nederland. In bepaalde gevallen (maatwerk) kan het zijn dat u geen premies volksverzekeringen in Nederland hoeft te betalen.

Advisering inzake grensoverschrijdende arbeid

Veel klanten van ons kantoor werken (kort) in het buitenland en wonen nog in Nederland. Er zijn echter ook klanten die in het buitenland wonen en kortstondig of langer in Nederland werken. Grensoverschrijdende arbeid kan behoorlijke fiscale (en premie-)gevolgen hebben. Dit geldt niet alleen voor de werknemer, maar soms ook voor de opdrachtgever of werkgever. Wij adviseren klanten onder meer over:

  • Waar moet u belastingen en premies betalen?
  • Is er een voordeel te behalen via gratis wonen en / of de 30% regeling?
  • Is een salary split te overwegen en kan dit een voordeel opleveren?
  • Rijden met buitenlands kenteken in Nederland.
  • Geldt er een inhoudingsplicht in Nederland of het buitenland?
  • Moeten er kosten aan een buitenlandse deelneming worden doorberekend?

Bij vragen kunt u ons een e-mail sturen en / of contact opnemen met onderstaande adviseurs.

Bron belastingheffing en buitenlands inkomen

Nederlandse inwoner met inkomen uit buitenland

Buitenlandse inwoner (niet ingezetene) met inkomen uit buitenland

Vragen over buitenland inkomen of emigratie ?

Bedrijfsnaam

*

Naam

*

Aantal medewerkers

Bent u tevreden over uw belastingadviseur :

Wilt u een vrijblijvende offerte / advies ontvangen?

Opmerkingen/vragen

Ja, ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens. Jongbloed Fiscaal Juristen NV mag mij per e-mail info sturen en mijn persoonlijke gegevens gebruiken om mijn interessegebieden vast te stellen zoals hier beschreven, en ik ben me ervan bewust dat ik op elk moment mijn toestemming kan intrekken.

Deel deze pagina

Laatste update op 02-02-2023
Artikel gemaakt op 02-02-2023
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Actueel internationaal Belastingheffing buitenlands inkomen

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap