print sitemap zoeken disclaimer contact

Estate planning

U heeft uw vermogen zorgvuldig opgebouwd en u wilt dat het vermogen ook na uw overlijden voordelig en goed terechtkomt bij uw nabestaanden. In dat geval komt komt uw estate planning aan de orde. Door wijzigingen in uw prive situatie en/of wetgeving is dit veelal een doorlopend proces waarbij u tijdens uw leven regelmatig moet bijsturen.

Estate planningsrapport

Over uw resterende vermogen is bij uw overlijden doorgaans erfbelasting verschuldigd. Deze heffing bedraagt binnen uw gezin meestal 10 tot 20%, in overige situaties kan deze heffing zelfs oplopen tot 40%. Om deze heffing zoveel mogelijk te beperken, voorzien wij u in dit rapport van diverse adviezen. De belangrijkste

  • Aanpassingen huwelijks goederen recht nodig
  • Aanpassingen testament
  • Uw vermogen tijdens leven en bij uw overlijden
  • Mogelijkheden om erfbelasting te besparen
  • Regelingen om tijdens leven toekomstige heffingen te voorkomen of te besparen

Uw wensen bij de estate planning

Wij zijn ons ervan bewust dat in het kader van estate planning de fiscaliteit niet altijd de overhand behoeft te hebben. Het is zeker van belang dat het vermogen een bestemming krijgt die overeenkomt met uw wensen. Dit wensen wij derhalve graag met u te bespreken.

Indien u nog vragen heeft met betrekking tot dit onderdeel, aarzel dan niet om contact op te nemen met één van de onderstaande adviseurs.

Meer weten van estate planning

Deel deze pagina

Laatste update op 07-01-2022
Artikel gemaakt op 25-10-2004
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Fiscale tips Estate planning

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap