print sitemap zoeken disclaimer contact

Landeninformatie

Europa wordt steeds groter en mensen en bedrijven gaan sneller en vaker de grens over. Informatie op het internet over het buitenland is slecht te vinden. In Nederland kennen we een tarief in de inkomstenbelasting dat oploopt van tot 49,5%, voor bedrijven (B.V. / N.V.) is dit tarief maximaal 25% (in 2024). In het buitenland zien we steeds meer een zogenaamde flat rate, zijnde één tarief voor de inkomstenbelasting.

Dit tarief is het laagst in Bulgarije  (per 2024 : 10%), maar ook Cyprus en Ierland mogen er zijn met haar 12,5% belastingheffing.  Genoemde landen verlagen nog steeds hun tarieven omdat ze hiermee de economie een zetje in de rug willen geven door buitenlandse bedrijven aan te trekken en de consumptie te stimuleren.

De nieuwe EU-landen en ook de landen om ons heen gaan stunten met belastingtarieven. Een centraal tarief binnen de EU voor BTW is er, maar voor de inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting treden de landen in concurrentie met elkaar. Nederland is zeker geen fiscaal paradijs (temeer gezien de box 3 wijziging in 2027), maar wel een land met een goed opleidingsniveau en rustig arbeidsklimaat. Successie in andere landen

Deel deze pagina

Laatste update op 30-05-2024
Artikel gemaakt op 25-10-2004
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Landeninformatie

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap