print sitemap zoeken disclaimer contact

Actueel emigratie

Belastingverdrag met Duitsland met 1 jaar uitgesteld

Het nieuwe verdrag ter voorkoming van dubbele belasting met Duitsland zal naar verwachting per 1 januari 2015 in werking treden.

Het belastingverdrag kan pas in werking treden als de parlementen van beide landen het verdrag hebben goedgekeurd. Bedoeling en verwachting was dat het verdrag per 1 januari 2014 in werking zou treden. Duitsland heeft keurig tijdig aan de verplichtingen voldaan en het verdrag goedgekeurd.

In Nederland is er echter vertraging opgelopen. Om onduidelijke redenen heeft de Staatssecretaris circa een half jaar nodig gehad met het reageren op de door de Tweede Kamer over het verdrag gestelde vragen. Gevolg hiervan is dat het verdrag niet meer voor 1 januari 2014 formeel zal / kan worden goedgekeurd en het verdrag niet eerder dan 1 januari 2015 zal kunnen ingaan.

Bepaalde groepen, zoals bijvoorbeeld Nederlandse gepensioneerden die in Duitsland wonen, zullen dit absoluut niet erg vinden.

Het verdrag zal, zo is nu de verwachting, per 1 januari 2015 in werking treden. 

Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Actueel emigratie Belastingverdrag Duitsland met 1 jaar uitgesteld

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap