print sitemap zoeken disclaimer contact

Jongbloed Dakar Team

Jongbloed Dakar Team

Inkeerregeling

FIOD en inkeerregeling

Sinds 2001 hebben 5.000 mensen zich vrijwillig bij de Belastingdienst gemeld met buitenlands geld of vermogen. De opbrengst hieruit voor de Nederlandse staat bedraagt ruim € 150 miljoen. De vermogens bevinden zich veelal in Zwitserland en Luxemburg. In 2009 meldden zich gemiddeld 2 mensen per dag bij de Belastingdienst, veelal met tussenkomst van een adviseur.

Belastingparadijs verdwijnt

Het bankgeheim wordt langzaam uitgekleed. Als de Belastingdienst zich zou melden in Zwitserland met de boodschap "Henk de Vries heeft vermoedelijk vermogen bij u, kunt u dit nagaan?", dan zal hierover waarschijnlijk informatie worden verstrekt. Er wordt dus niet zomaar of vrijwillig informatie door Zwitserland of een ander belastingparadijs verstrekt.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Financiën zal de FIOD zo snel mogelijk aan de slag gaan in deze landen. Hoe men dit wil doen is onduidelijk, waarschijnlijk worden er gesprekken opgestart.

Deel deze pagina

Laatste update op 06-01-2013
Artikel gemaakt op 18-03-2009
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Inkeerregeling FIOD en inkeerregeling

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap