print sitemap zoeken disclaimer contact

Jongbloed Dakar Team

Jongbloed Dakar Team

Inkeerregeling

Zwartsparen in Duitsland

In het verleden spaarden veel Nederlanders in Duitsland buiten het zicht van de Belastingdienst. Begin 2000 is het meeste geld hier weggehaald in verband met de gegevensuitwisseling tussen diverse EU-landen. Duitsland geeft nu spontaan namen van Nederlandse spaarders door aan de Nederlandse regering.

Toelichting

De belastingdienst in Duitsland heeft de Nederlandse overheid een lijst gegeven waarop Nederlandse spaarders staan die in Duitsland een bankrekening hadden. Kennelijk gaat het om duizenden gevallen bij drie verschillende banken. Deze personen krijgen nu een naheffing en een boete, tenzij ze tijdig zouden inkeren. Als de Belastingdienst zich bij u zou melden, bent u te laat, u kunt dan niet meer inkeren. Het gevolg hiervan is dat u een boete (veelal 100%) zult moeten betalen, dit naast de belastingen en rente over 12 jaar.

Meer weten van zwart geld in duitsland

Deel deze pagina

Laatste update op 06-01-2013
Artikel gemaakt op 30-11-2009
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Inkeerregeling Zwart geld in Duitsland

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap