print sitemap zoeken disclaimer contact

Inkeerregeling

Inkeerregeling voor 1 juli 2010

De stroom inkeerders komt de laatste weken weer op gang. Als u in mei of juni 2010 inkeert, voorkomt u dat u een boete moet betalen van 30%. De boete bij een vrijwillige inkeer is ingevoerd per 1 januari 2010, deze bedraagt nu nog 15%, maar wordt verhoogd tot 30%.

Overweegt u in te keren, doe dit dan voor 1 juli 2010

Als u geen of een onjuiste aangifte heeft ingediend, dan kan de Belastingdienst u een boete opleggen. De vergrijpboete bedraagt maximaal 100% van de te weinig geheven belastingen. Voor inkomen uit sparen en beleggen maakt de staatssecretaris een uitzondering, de boete wordt zomaar verhoogd tot 300% van de te weinig geheven belasting. Deze extreme boete is een middel dat wordt ingezet om alsnog belasting te kunnen heffen over buitenlandse banktegoeden.

Als u vrijwillig uw buitenlandse banktegoeden zou opgeven, bent u op dit moment 15% boete verschuldigd. Deze boete wordt per 1 juli 2010 verhoogd naar 30%. Tot 1 januari 2010 kregen inkeerders geen boete. Vanaf 1 januari 2010 heeft u nog 2 jaar de tijd om zonder boete openheid van zaken te geven na het doen van een te lage aangifte inkomstenbelasting (of vennootschapsbelasting of erfbelasting).

Navorderingstermijn

De inkeerregeling geldt zowel voor binnenlandse als buitenlandse inkomsten die niet zijn opgegeven. Als het bij u gaat om geld op een buitenlandse bankrekening, kan de Belastingdienst tot 12 jaar terug om aanslagen op te leggen (navorderingstermijn). Dit is anders als de Belastingdienst de informatie reeds in bezit had en niet tijdig heeft gehandeld. 

Meer weten van inkeerregeling voor 1 juli 2010

Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Inkeerregeling Inkeerregeling voor 1 juli 2010

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap