print sitemap zoeken disclaimer contact

Jongbloed Dakar Team

Jongbloed Dakar Team

Inkeerregeling

Kerst- en nieuwjaarsdrukte bij Belastingdienst

Verlof wordt ingetrokken en alle medewerkers zitten op kantoor bij de Belastingdienst. Bij ons op kantoor is dit niet anders, het is druk met de behandeling van alle inkeerders. Op dit moment melden zich ongeveer 160 mensen per dag bij de Belastingdienst om in te keren. Vorig jaar was dit nog 2 per dag.
Staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën: “Zwartspaarders willen er zeker van zijn dat hun formulier op tijd binnen is bij de Belastingdienst. Op 1 januari wordt de regeling namelijk versoberd en krijgen inkeerders een boete van 15%. De boete voor niet inkeren wordt verhoogd naar 300%."

Als u eind 2009 inkeert, heeft u wellicht geluk. Als de Belastingdienst niet tijdig een aanslag zou opleggen, vervalt het oudste jaar (1997). De aanslag moet namelijk nog in 2009 worden opgelegd. Zonder dat het ministerie van Financiën hierover uitdrukkelijk mededelingen doet, zou dit wel eens een probleem kunnen zijn.

Waarmee helpen wij u?

Het formulier kunt u best zelf invullen, hiermee bent u ingekeerd. Er zijn diverse grijze gebieden, hierbij kunt u denken aan:
  • Is er sprake van een schenking?
  • Is uw vermogen wellicht ook inkomen?
  • Mag Nederland überhaupt heffen?
  • Mag alle bronheffing worden verrekend?
  • Ik krijg niet alle afschriften over de laatste 12 jaar, hoe ga ik hiermee om?
  • Wat mag de inspecteur wel en niet vragen?

Bron
Ministerie van Financiën, 23-12-2009.

Deel deze pagina

Laatste update op 06-01-2013
Artikel gemaakt op 24-12-2009
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Inkeerregeling Kerst en nieuwjaarsdrukte inkeer

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap