print sitemap zoeken disclaimer contact

Jongbloed Dakar Team

Jongbloed Dakar Team

Inkeerregeling

Zwitserse rechtbank wijst phishing bij UBS af

Een Zwitserse rechtbank heeft het phishingverzoek van de Nederlandse Belastingdienst aan UBS afgewezen. De rechtbank heeft bepaald dat niet alle opgevraagde informatie wordt gedekt door de overeenkomst tot uitwisseling tussen beide landen. Onder meer betreft het de namen van individuen; deze zouden er buiten vallen.

UBS, de grootste bank in Zwitserland, wilde gegevens van Nederlandse klanten die niet hadden aangetoond voldoende belasting te betalen, uitwisselen met de Nederlandse Belastingdienst. Betreffende bankrekeninghouders zijn naar de Zwitserse rechter gestapt om dit aan te vechten en krijgen nu vooralsnog gelijk.

Verwachting is dat tegen de uitspraak beroep zal worden ingesteld bij de hoogste federale rechter in Zwitserland.

Voor zogenaamde zwartspaarders lijkt de betreffende uitspraak echter uitstel van executie; onder de nieuwe afspraken omtrent gegevensuitwisseling zullen in 2017 naar verwachting de bankgegevens alsnog beschikbaar worden gesteld.

Wordt vervolgd!

Meer weten van zwitserse rechtbank wijst phishing bij ubs af

Deel deze pagina

Laatste update op 22-03-2016
Artikel gemaakt op 22-03-2016
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Inkeerregeling Zwitserse rechtbank wijst phishing bij UBS af

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap