print sitemap zoeken disclaimer contact

Inkeerregeling

Financiën verkoopt deelnemingen ING en Fortis in Zwitserland

In de jacht op zwart geld in het buitenland, acht het ministerie van Financiën het niet wenselijk dat de Nederlandse staat deelnemingen heeft die vermogende particulieren en bedrijven helpen om belasting te ontwijken.

Fortis Intertrust

Fortis Bank Nederland heeft op aandringen van Financiën haar dochter Intertrust verkocht. Fortis Intertrust werkt in circa 20 landen, waaronder Zwitserland, Curaçao en de Kaaiman Eilanden. ING en ABN AMRO hadden ook een trustmaatschappij in eigendom, maar deze zijn reeds eerder afgestoten. Geen van de grote banken in Nederland bezit nu nog een eigen trustkantoor.

ING Bank Switzerland

ING Bank Nederland wordt na het krijgen van miljarden aan staatssteun vriendelijk verzocht om haar dochtermaatschappij ING Bank Switzerland in de verkoop te doen. Spaarders bij ING Switzerland vallen onder de dekking van het Zwitserse bankgeheim en dit acht het ministerie geen wenselijke situatie. Naast vestigingen in Zwitserland heeft het betreffende onderdeel ook vestigingen in Jersey en Monaco; ook deze staan nu in de verkoop.

Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Inkeerregeling Financien verkoopt deelnemingen in Zwitserland

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap