print sitemap zoeken disclaimer contact

Jongbloed Dakar Team

Jongbloed Dakar Team

Inkeerregeling

Liechtenstein gaat belastinginformatie verstrekken

Het Vorstendom Liechtenstein moet op korte termijn haar bankgeheim prijsgeven en informatie gaan verstrekken aan de belastingdiensten van EU-landen. Het belastingverdrag is op 10 november 2009 getekend. Volgens Liechtenstein is er geen terugwerkende kracht, volgens Nederland wel. De terugwerkende kracht zou wellicht kunnen gelden voor particuliere zwartspaarders, edoch niet voor vermogens in een trust (Anstalten). Volgens Liechtenstein is van automatische gegevensuitwisseling geen sprake. Onduidelijkheid over uitstel van een belastingverdrag zal zeker problemen gaan veroorzaken.

Einde bankgeheim Liechtenstein

Liechtenstein en de Europese Commissie hebben een nieuw verdrag (ontwerp) uitonderhandeld, waarin bepaald wordt dat Liechtenstein allerlei informatie over zwartspaarders aan de Belastingdiensten moet gaan verstrekken.

Veel Europeanen (waaronder veel Duitsers) hebben zwart geld ondergebracht bij stichtingen in Liechtenstein. De Stichting beheeft vervolgens namens deze mensen een bankrekening, waarmee ze onzichtbaar zijn voor de Belastingdienst.

Liechtenstein heeft hierdoor meer stichtingen dan inwoners.

Andorra, Monaco, San Marino en Zwitserland

De Europese Commissie is ondertussen druk bezig en wil soortgelijke verdragen afsluiten met Andorra, Monaco, San Marino en Zwitserland.

Deel deze pagina

Laatste update op 06-01-2013
Artikel gemaakt op 11-11-2009
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Inkeerregeling Verdrag met Liechtenstein

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap