print sitemap zoeken disclaimer contact

Inkeerregeling

Liechtenstein gaat belastinginformatie verstrekken

Het Vorstendom Liechtenstein moet op korte termijn haar bankgeheim prijsgeven en informatie gaan verstrekken aan de belastingdiensten van EU-landen. Het belastingverdrag is op 10 november 2009 getekend. Volgens Liechtenstein is er geen terugwerkende kracht, volgens Nederland wel. De terugwerkende kracht zou wellicht kunnen gelden voor particuliere zwartspaarders, edoch niet voor vermogens in een trust (Anstalten). Volgens Liechtenstein is van automatische gegevensuitwisseling geen sprake. Onduidelijkheid over uitstel van een belastingverdrag zal zeker problemen gaan veroorzaken.

Einde bankgeheim Liechtenstein

Liechtenstein en de Europese Commissie hebben een nieuw verdrag (ontwerp) uitonderhandeld, waarin bepaald wordt dat Liechtenstein allerlei informatie over zwartspaarders aan de Belastingdiensten moet gaan verstrekken.

Veel Europeanen (waaronder veel Duitsers) hebben zwart geld ondergebracht bij stichtingen in Liechtenstein. De Stichting beheeft vervolgens namens deze mensen een bankrekening, waarmee ze onzichtbaar zijn voor de Belastingdienst.

Liechtenstein heeft hierdoor meer stichtingen dan inwoners.

Andorra, Monaco, San Marino en Zwitserland

De Europese Commissie is ondertussen druk bezig en wil soortgelijke verdragen afsluiten met Andorra, Monaco, San Marino en Zwitserland.

Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Inkeerregeling Verdrag met Liechtenstein

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap