print sitemap zoeken disclaimer contact

Inkeerregeling

Boete inkeerders naar 120% per 1 juli 2016

Staatssecretaris Wiebes van Financiën roept belastingontduikers op hun verborgen vermogen in het buitenland snel op te geven bij de Belastingdienst. De boete voor belastingontduikers die zichzelf melden bij de Belastingdienst verdubbelt per 1 juli naar 120%. "Hoe langer je wacht, hoe duurder het wordt," aldus de Staatssecretaris.

De komende jaren gaan de belastingdiensten van 100 landen onderling bankgegevens uitwisselen. "Verstoppen kan dus niet langer. Mensen die geld verborgen houden in het buitenland, lopen onherroepelijk tegen de lamp."

Belastingontduikers die worden ontdekt door de Belastingdienst krijgen een boete tot 300% over het verschuldigde belastingbedrag. Die boete komt bovenop de belastingschuld.

Voor mensen die hun geld zelf opgeven voordat de Belastingdienst het weet, bedraagt deze boete nu 60%. Dat verdubbelt per 1 juli naar 120%.

Verhoging van de boete voor vrijwillige verbetering per 1 juli naar 100% was reeds vorig jaar aangekondigd; de verhoging wordt nu opgeschroefd naar 120%.

Let er dus op: mocht u willen inkeren, doe dan de melding vóór 1 juli aanstaande. Indien gewenst kunnen wij u daar behulpzaam bij zijn.

Meer weten van boete inkeerders naar 120 procent per 1 juli 2016

Deel deze pagina

Laatste update op 13-04-2016
Artikel gemaakt op 12-04-2016
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Inkeerregeling Boete inkeerders naar 120 procent per 1 juli 2016

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap