print sitemap zoeken disclaimer contact

Jongbloed Dakar Team

Jongbloed Dakar Team

Inkeerregeling

Buitenlandse bankrekening China en inkeerregeling

De laatste tijd begeleiden wij veel mensen met bankrekeningen of vermogen in het buitenland. Dit geldt de laatste jaren met name voor vermogen in Portugal, Ierland, Spanje, China, Hong Kong, Zwitserland en Singapore. Dit vermogen of het bankrekeningnummer staat in de vooraf ingevulde aangifte inkomstenbelasting. Het kan zijn dat dit vermogen betreft dat is gespaard, maar ook bijvoorbeeld uit een erfenis (uit het buitenland) is verkregen.

Vermogen China in vooraf ingevulde aangifte inkomstenbelasting

Het betreft vermogen van Nederlanders en ook steeds vaker buitenlanders die een erfenis hebben ontvangen of vermogen in het buitenland hebben geparkeerd. In dergelijke gevallen is de inkeerregeling de enige optie, orde op zaken stellen derhalve. Tot 1 januari 2018 kon nog gebruik worden gemaakt van de inkeerregeling, hierbij wordt over de meest recente 2 jaren geen boete gerekend. Sinds 1 januari 2018 is de minder voordelige inkeerregeling van toepassing.

Common Reporting Standaard, inkeerregeling en China

Ruim 100 landen hebben zich aangesloten bij de CRS (Common Reporting Standard) gegevensuitwisseling. De landen staan opgenomen op deze lijst. De CRS-regeling is bedacht en in het leven geroepen door de Organisation for Economic Cooperation and Development (OECD). Wereldwijd wordt financiële en fiscale informatie automatisch uitgewisseld met andere landen, dit om belastingontduiking te voorkomen of tegen te gaan.

Advies inzake China en inkeerregeling

Sinds 2018 (soms 2019) wordt de informatie van uw buitenlandse vermogen (pand of bankrekening of belegging) automatisch in uw vooraf ingevulde aangifte opgenomen. U loopt dan een groot risico dat de Belastingdienst zich bij u gaat melden over dit vermogen. Het is dan van belang dat u zelf het initiatief neemt, dit om hoge boetes te voorkomen. Volledige openheid van zaken geven kan er dan voor zorgen dat de boete wordt gematigd.

Als u vermogen in dergelijke landen heeft staan, adviseren wij u dan ook contact met ons op te nemen. Wij kunnen het traject inzake de melding van dit vermogen voor u verzorgen. Stuur hiertoe een e-mail aan onderstaande adviseur en / of neem telefonisch contact op.

Vragen over inkeerregeling China?

Bedrijfsnaam

*

Naam

*

Aantal medewerkers

Bent u tevreden over uw belastingadviseur :

Wilt u een vrijblijvende offerte / advies ontvangen?

Opmerkingen/vragen

Ja, ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens. Jongbloed Fiscaal Juristen NV mag mij per e-mail info sturen en mijn persoonlijke gegevens gebruiken om mijn interessegebieden vast te stellen zoals hier beschreven, en ik ben me ervan bewust dat ik op elk moment mijn toestemming kan intrekken.

Deel deze pagina

Laatste update op 11-06-2020
Artikel gemaakt op 10-06-2020
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Inkeerregeling Buitenlandse bankrekening China

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap