print sitemap zoeken disclaimer contact

Inkeerregeling tijdelijk versoepeld

De Staatssecretaris heeft op 2 september 2013 bekendgemaakt dat de inkeerregeling tijdelijk versoepeld wordt. Dit betekent dat zwartspaarders die zich vóór 1 juli 2014 melden bij de Belastingdienst geen boete hoeven te betalen. 

De soepele opstelling heeft te maken met de wijzigingen in het heffingsstelsel die ingaan op 1 juli 2014. Vanaf die datum geldt voor kwaadwillenden een navorderingstermijn van 12 jaar. Nu is dat nog 5 jaar voor verzwegen inkomsten en vermogen die in het binnenland worden gehouden c.q. zijn opgekomen en 12 jaar indien dit in het buitenland wordt gehouden dan wel opkomt.

Voor belastingplichtigen die de afgelopen jaren zijn ingekeerd is dit natuurlijk zuur. Zij werden geconfronteerd met een boete van tenminste 30% over de verschuldigde belasting over de afgelopen 12 dan wel 5 jaren. Alleen voor aangiften die binnen 2 jaar werden gecorrigeerd werd geen boete opgelegd. Waarschijnlijk gaat men er in Den Haag van uit dat deze maatregel de economie ten goede komt. En dan is er in deze crisistijden blijkbaar van alles mogelijk.

Ons kantoor heeft ruime ervaring in het begeleiden van belastingplichtigen bij het vrijwillig inkeren. Want ondanks dat u geen boete krijgt als u niet inkeert, is het wel van belang dat de verschuldigde belasting over de afgelopen 12 dan wel 5 jaren goed wordt berekend.

Als u vragen heeft over de regeling of begeleiding bij de inkeer wenst, dan kunt u altijd contact opnemen met één van de onderstaande contactpersonen. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u deze link volgen: Inkeerregeling.      

Deel deze pagina

Laatste update op 08-09-2022
Artikel gemaakt op 03-09-2013
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Actueel Actuele fiscale info Inkeren zonder boete

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap