print sitemap zoeken disclaimer contact

Jongbloed Dakar Team

Jongbloed Dakar Team

Inkeerregeling

Einde bankgeheim EU in 2017

Vandaag, 9 december 2014, zijn de Ministers van Financiën van de EU overeengekomen dat het bankgeheim voor buitenlanders in de Europese Unie eind september 2017 ten einde komt. De laatste dwarsligger Oostenrijk is alsnog overstag gegaan en heeft besloten mee te doen.

De meeste EU-landen hebben onderling al afspraken gemaakt om gegevens omtrent onder andere spaartegoeden uit te wisselen, maar dit gebeurt nog niet veelvuldig. Met ingang van september 2017 zullen de EU-lidstaten in de strijd tegen belastingontduiking en belastingfraude automatisch informatie gaan uitwisselen over spaartegoeden, rente, dividenduitkeringen en andere inkomsten.

Het einde van het bankgeheim in de EU is daarmee nu heel dichtbij.

Deel deze pagina

Laatste update op 10-12-2014
Artikel gemaakt op 09-12-2014
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Inkeerregeling Einde bankgeheim EU in 2017

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap