print sitemap zoeken disclaimer contact

Inkeerregeling

Amerikaanse Belastingdienst verstrekt creditcardgegevens aan Nederland

Project debet-creditcards

Het OM, de FIOD en de Belastingdienst werken samen om niet-aangegeven buitenlands vermogen aan te pakken. Op basis van het gebruik van buitenlandse debet-creditcards in Nederland wordt onderzoek gedaan.

Amerikaanse Belastingdienst verstrekt creditcardgegevens aan Nederland

Onlangs (13 juni 2018) werd bekend dat de Amerikaanse Belastingdienst gegevens heeft verstrekt aan de Nederlandse Belastingdienst over kaarthouders van American Express creditcards. Veel van deze kaarthouders zijn belastingplichtig in Nederland.

De Nederlandse Belastingdienst had om deze informatie gevraagd vanwege het vermoeden dat de rekeningen die aan deze cards zijn gekoppeld, worden gebruikt om vermogen te verhullen voor de Belastingdienst. De ontvangen gegevens worden gebruikt voor de handhaving en belastingheffing. Het Project debet-creditcards heeft tot nu toe ruim € 11 miljoen aan belastinggeld opgeleverd; dit is exclusief de resultaten uit strafrechtprocedures door de FIOD en het OM.

Nog niet ingekeerd en niet door de Belastingdienst ontdekt?

Mocht de Belastingdienst u nog niet op het spoor zijn, dan kunnen belastingplichtigen met verborgen vermogen in het buitenland zich vrijwillig melden bij de Belastingdienst. Vrijwillig melden heeft tot gevolg dat de boetes lager zullen zijn, en voorkomt omkering van de bewijslast.

Mocht u hulp nodig hebben bij het melden van uw buitenlands vermogen, dan kunnen wij u waar nodig daarbij van dienst zijn.

Hulp nodig bij het melden van uw buitelands vermogen?

Vul uw naam en telefoonnummer in en wij nemen contact met u op.

Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Inkeerregeling IRS verstrekt creditcardgegevens aan NL

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap