print sitemap zoeken disclaimer contact

Jongbloed Dakar Team

Jongbloed Dakar Team

Inkeerregeling

Zwitserland geeft info aan VS

De UBS Bank wordt begin dit jaar gevraagd om informatie van 52.000 Amerikanen aan de regering van de VS te geven. Er volgen procedures en een boete van 780 miljoen. Nu wordt duidelijk dat de UBS van ongeveer 10.000 rekeninghouders informatie gaat verstrekken aan de VS. Als de info niet zou worden verstrekt, zou de UBS haar vestigingen in de VS moeten sluiten.

Vis expeditie

De informatie mag niet via zogenaamd "vissen" verkregen worden. Dit wil zeggen dat er een hele lijst met mensen wordt genoemd en dat men gokt of deze personen ook daadwerkelijk bankrekeningen in Zwitserland hebben. In de hier omschreven situatie is er informatie van de persoon in de VS beschikbaar, waardoor men het vermoeden heeft dat er een Zwitserse bankrekening is. Veelal zal dit een overboeking vanuit een bankrekening in de VS naar Zwitserland zijn.

Einde bankgeheim Zwitserland?

De UBS had al aangegeven de informatie te willen verstrekken. De Zwitserse regering heeft zich hiertegen echter verzet, nu gaat de regering dus wel akkoord met opheffing van het bankgeheim. Dit lijkt het einde van het bankgeheim in Zwitserland, het land waar ook de meeste "inkeerders" een bankrekening hebben.

Zwitserland en Nederland

Nederland heeft in juni 2009 een overeenkomst met Zwitserland gesloten. Hierdoor wordt op verzoek van Nederland informatie van rekeninghouders verstrekt, mits duidelijk wordt gemaakt om wie het gaat en waarom er verwacht wordt dat deze persoon in Zwitserland een rekening zou hebben. Middels het "vissen", zoals dit nu gebeurt, kan informatie eenvoudiger worden opgevraagd, de vraag is of dit in de toekomst mogelijk wordt.

Deel deze pagina

Laatste update op 06-01-2013
Artikel gemaakt op 17-08-2009
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Inkeerregeling Zwitserland geeft info VS

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap