print sitemap zoeken disclaimer contact

Jongbloed Dakar Team

Jongbloed Dakar Team

Inkeerregeling

Bankgeheim en zwart geld

De Verenigde Staten, Engeland en Nederland hebben de jacht op zwart geld in onder meer Zwitserland geopend. Zwitserse banken hebben hun VS-klanten kennelijk al laten weten dat ze het geld ergens anders moeten onderbrengen. De regering in Zwitserland staat onder druk, edoch heeft nog geen referendum voor wijziging van het bankgeheim op de agenda gezet.

In de VS wordt een nationale wet aangepast. Als een inwoner van de VS wordt betrapt op zwart geld, krijgt hij een boete van € 350.000 en een gevangenisstraf van 10 jaar. De Nederlandse regeling (boete 300%) is in dit kader zo slecht nog niet.

Gegevensuitwisseling

Met België is overeengekomen dat er per 1 januari 2010 automatische gegevensuitwisseling zal plaatsvinden. Met Zwitserland zijn we nog niet zover. De Nederlandse fiscus krijgt alleen informatie van Nederlanders als een specifieke naam wordt opgegeven van een belastingplichtige. Veelal zijn bankrekeningen in Zwitserland echter niet op naam maar op nummer (coderekening) gesteld.

Deel deze pagina

Laatste update op 06-01-2013
Artikel gemaakt op 06-07-2009
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Inkeerregeling Bankgeheim en zwart geld

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap