print sitemap zoeken disclaimer contact

Inkeerregeling

Jan Kees de Zwartgeldjager en zijn hulptroepen

Het zwartgeld-opsporingsteam wordt per direct uitgebreid met 200 hulptroepen; het gespecialiseerde team bestond uit slechts 15 man: 10 van de Belastingdienst en 5 van de FIOD.

In een interview met het FD op 30 november 2009 geeft De Zwartgeldjager aan dat deze mankracht nodig is om alle informatie te verwerken om de zwartspaarders aanslagen te kunnen opleggen.

Door het afsluiten van belastingverdragen met circa 30 belastingparadijzen wordt het nu mogelijk om gericht informatie bij de buitenlandse belastingdiensten te gaan opvragen: België gaat overigens al spontaan informatie uitwisselen. Volgens De Jager beschikken de Belastingdienst en de FIOD over heel veel geheime informatie, die tot nu toe in veel gevallen onvoldoende hard was om tot een veroordeling te komen. Door de verdragen zou het nu mogelijk zijn om met enkel adresgegevens of rekeningnummers, zonder dat perse alle naam- en adresgegens nodig zijn, de informatie in het buitenland op te vragen.

De Jager schat in dat hij circa € 15.000.000.000 spaargeld in het buitenland op het spoor is. Daarbij is ook spaargeld op naam van buitenlandse trusts meegeteld; een wetswijziging om deze aan te pakken is in behandeling. Het schijnt onder andere te gaan om circa 30 families met heel grote bedragen in het buitenland, alsmede veel meer mensen met relatief minder grote bedragen.

Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Inkeerregeling Jan Kees de Zwartgeldjager en zijn hulptroepen

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap