print sitemap zoeken disclaimer contact

Jongbloed Dakar Team

Jongbloed Dakar Team

Inkeerregeling

Hogere boetes voor zwartspaarders

Aankondiging staatssecretaris De Jager

Staatssecretaris De Jager van Financiën heeft in het programma Buitenhof aangekondigd het beleid terzake zwartspaarders aan te scherpen.

Hij maakt bekend dat de boete zal worden verhoogd van 100% naar minimaal 300%. De boeteverhoging zou moeten gelden voor degenene die vermogensbestanddelen hebben "weggedrukt" in belastingparadijzen. Onduidelijk is wat de juridische status van deze aankondiging is en per wanneer de verhoging ingaat.

Voorts heeft De Jager aangekondigd dat naar zijn mening de inkeerregeling over enige jaren afgeschaft kan worden. Als belastingparadijzen spontaan zwarte rekeningen gaan melden, is er volgens de ataatssecretaris geen reden meer om de inkeerregeling in stand te houden. De druk op landen om deze informatie te verstrekken wordt steeds groter. Naar de huidige regelgeving zijn belastingparadijzen (nog) niet verplicht spontaan informatie te verstrekken aan de Nederlandse Belastingdienst.

Deel deze pagina

Laatste update op 06-01-2013
Artikel gemaakt op 06-04-2009
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Inkeerregeling Hogere boetes voor zwartspaarders

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap