print sitemap zoeken disclaimer contact

Inkeerregeling

Inkeerlijn zwartspaarders

Een belastingplichtige met zwart geld kan – kennelijk anoniem - de Belastingdienst bellen voor advies inzake het inkeren (melden buitenlandse bankrekening). Staatssecretaris De Jager van Financiën heeft een telefoonnummer (076 - 526 01 28) en e-mailadres (inkeer@belastingdienst.nl) opengesteld voor mensen die informatie willen over de inkeerregeling. Als u inkeert, krijgt u geen boete. In de komende jaren wordt dit gewijzigd, u krijgt dan altijd een boete van 15% en als de Belastingdienst u op het spoor komt, wordt dit wellicht zelfs 300%.

Het voelt vreemd om bij de Belastingdienst vragen te stellen over de mogelijkheid om in te keren. Het voelt een beetje als "bij de duivel te biecht gaan". Daarnaast (ik ben echter geen techneut) kan ik mij voorstellen dat te herleiden is wat de herkomst van een telefoongesprek of mail is. Daarnaast kunt u waarschijnlijk tijdens de inkeerprocedure geen beroep doen op de telefonisch verstrekte informatie, dit is slechts anders als u:

  1. kunt bewijzen wat er gezegd is;
  2. u moet juist en volledig alle informatie verstrekken;
  3. u moet schade hebben van het onjuiste advies van de Belastingdienst;
  4. het advies van de Belastingdienst mag niet in strijd zijn met de wet.

Bronnen

Bron: nieuwsbericht ministerie van Financien d.d. 25 augustus 2009.

Bron: Gerechtshof Arnhem 30 maart 2006 en rechtbank Haarlem 20 september 2005.

Deel deze pagina

Laatste update op 06-01-2013
Artikel gemaakt op 25-08-2009
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Inkeerregeling Inkeerlijn zwartspaarders

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap