Actueel fiscaal nieuws over Corona

print sitemap zoeken disclaimer contact

Vacatures
U bevindt zich hier :Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Inkeerregeling Uitwisseling gegevens belastingdeals op komst

Inkeerregeling

Uitwisseling van informatie belastingdeals op komst

De Europese Commissie heeft een voorstel gemaakt in de strijd tegen belastingontduiking en ontwijking door grote ondernemingen.

Planning is om met ingang van 2016 structureel informatie te gaan uitwisselen over belastingdeals die landen sluiten met multinationals. Europese lidstaten zullen worden verplicht om elk kwartaal gegevens te delen over afgesloten belastingdeals. Mogelijk worden ondernemingen verplicht om jaarlijks kenbaar te maken hoeveel belasting ze betalen en in welk land ze dat betalen.

Momenteel wordt er volop onderzoek gedaan naar belastingdeals die diverse landen hebben gesloten met grote multinationals. In Nederland wordt daarbij specifiek gekeken naar de regeling die gesloten is met de Amerikaanse koffieketen Starbucks. Ook andere landen hebben dergelijke afspraken gemaakt.

Volgens opgaaf van het Ministerie van Financiën zijn er door Nederland geen deals gemaakt in strijd met de wet en regels en is geen sprake van oneerlijke belastingvoordelen. Als dit zo is, dan is er niets aan de hand, maar het wachten is op de uitkomst van het onderzoek.

Met name de deals via Luxemburg liggen onder voor; de uitgelekte informatie staat bekend onder de naam Luxleaks. Ik ben benieuwd wat er allemaal boven water komt, en wat er van de aantijgingen waar blijkt te zijn.


Auteur(s) van uitwisseling gegevens belastingdeals op komst


mr. drs. S. van den Elst (Sanne).
Fiscaal jurist,

088 027 00 00
s.vandenelst@jongbloed.tv


Jongbloed Fiscaal Juristen N.V.
Marthalaan 5
7511 AZ Enschede
, Overijssel

Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Landendesk Inkeerregeling Uitwisseling gegevens belastingdeals op komst

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap