print sitemap zoeken disclaimer contact

Inkeerregeling

Uitwisseling van informatie belastingdeals op komst

De Europese Commissie heeft een voorstel gemaakt in de strijd tegen belastingontduiking en ontwijking door grote ondernemingen.

Planning is om met ingang van 2016 structureel informatie te gaan uitwisselen over belastingdeals die landen sluiten met multinationals. Europese lidstaten zullen worden verplicht om elk kwartaal gegevens te delen over afgesloten belastingdeals. Mogelijk worden ondernemingen verplicht om jaarlijks kenbaar te maken hoeveel belasting ze betalen en in welk land ze dat betalen.

Momenteel wordt er volop onderzoek gedaan naar belastingdeals die diverse landen hebben gesloten met grote multinationals. In Nederland wordt daarbij specifiek gekeken naar de regeling die gesloten is met de Amerikaanse koffieketen Starbucks. Ook andere landen hebben dergelijke afspraken gemaakt.

Volgens opgaaf van het Ministerie van Financiën zijn er door Nederland geen deals gemaakt in strijd met de wet en regels en is geen sprake van oneerlijke belastingvoordelen. Als dit zo is, dan is er niets aan de hand, maar het wachten is op de uitkomst van het onderzoek.

Met name de deals via Luxemburg liggen onder voor; de uitgelekte informatie staat bekend onder de naam Luxleaks. Ik ben benieuwd wat er allemaal boven water komt, en wat er van de aantijgingen waar blijkt te zijn.

Deel deze pagina

Laatste update op 19-03-2015
Artikel gemaakt op 18-03-2015
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Inkeerregeling Uitwisseling gegevens belastingdeals op komst

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap