print sitemap zoeken disclaimer contact

Jongbloed Dakar Team

Jongbloed Dakar Team

Inkeerregeling

12 Jaar navorderen toegestaan

De Hoge Raad heeft op 26 februari 2010 - in navolging op de uitspraak van het Hof Van Justitie - bepaald dat in de meeste gevallen de 12-jaarstermijn voor navordering van inkomstenbelasting over buitenlandse banktegoeden is toegestaan.

De termijn van 12 jaar geldt echter niet altijd, aldus de Hoge Raad. Als de inspecteur geen info heeft, geldt de termijn van 12 jaar. Zodra de inspecteur echter aanwijzingen heeft, is de langere termijn slechts aanvaardbaar voor zover deze nodig is om de benodigde informatie te verkrijgen en de aanslag voor te bereiden. De vraag is dan: “Hoe bewijs je dit als belastingplichtige?” Gelukkig is er één zaak terugverwezen naar de Rechtbank, die mag dit nu onderzoeken.

De Rechtbank heeft op 10 mei 2010 bepaald dat navorderen niet was toegestaan, er is niet accuraat en per direct opgetreden. Navorderen is dus niet altijd toegestaan.

Meer weten van 12 jaar navorderen toegestaan

Deel deze pagina

Laatste update op 06-01-2013
Artikel gemaakt op 27-02-2010
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Inkeerregeling 12 jaar navorderen toegestaan

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap