print sitemap zoeken disclaimer contact

Inkeerregeling

Zwart geld in Zwitserland op cd-rom

Eerst was er een cd-rom uit Duitsland (met bankinformatie uit Liechtenstein), nu komt er een cd uit Frankrijk met informatie uit Zwitserland. De minister van Financiën heeft in de Tweede Kamer laten weten dat er 611 documenten op de cd-rom stonden. Hoe de Franse belastingdienst de cd-rom heeft verkregen, is niet bekendgemaakt. Stel dat de cd is gestolen, dan is het vraag of deze mag worden gebruikt.

Op de cd-rom staan namen, sofinummers en banksaldi. De Belastingdienst onderzoekt sinds enkele weken de cd-rom. Om hoeveel "verdachten" het gaat is onbekend, immers er kunnen ook mensen bij zitten die reeds zijn ingekeerd. Zodra dit bekend is, zal de Nederlandse Belastingdienst de informatie opvragen bij de Zwitserse banken. Of deze informatie wordt verstrekt lijkt voor de hand te liggen, edoch het verdrag hiervoor is nog niet door de bevoegde organen ondertekend.

Dit jaar zijn er 1.000 mensen ingekeerd, via ons kantoor zijn er tientallen mensen ingekeerd. Als u op dit moment zou inkeren, dan bent u een boete verschuldigd van 30%. Als de Belastingdienst u op het spoor komt, is de boete het tienvoudige, namelijk 300%.

Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Inkeerregeling Zwart geld Zwitserland op CD

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap