print sitemap zoeken disclaimer contact

Inkeerregeling

België pakt Belgen in Panama Papers hard aan

België is voornemens om hun variant op de Nederlandse inkeerregeling te heropenen; de zogenaamde fiscale regularisatie. Belgen die hun geld via Panama verborgen hebben gehouden voor de Belgische Belastingdienst en nu opduiken in de Panama Papers worden echter hard aangepakt.

De federaal minister van Financiën Van Overtveldt heeft aangekondigd dat Belgen genoemd in de Panama Papers geen gebruik kunnen maken van deze fiscale regularisatie, maar dat zij de normale straffen zullen krijgen die voortvloeien uit het fiscaal recht en het strafrecht.

In de Panama Papers zijn tot op heden 730 Belgen ontdekt. Een deel hiervan heeft zich reeds eerder zelf gemeld; een deel betreft Belgen die niet in Belgïë wonen; een deel kan niet geïdentificeerd worden. Het restant van 239 dossiers is nu in onderzoek door de Bijzondere Belastinginspectie. De eerste officiële schriftelijke vragen om inlichtingen zijn vorige week verzonden.

Deze week wordt in België gestemd over het wetsontwerp over de fiscale regularisatie, waarmee ze € 250 miljoen aan extra inkomsten hopen / verwachten binnen te halen. De Belgen in de Panama Papers zullen worden uitgesloten van deze inkeerregeling.

Deel deze pagina

Laatste update op 21-07-2016
Artikel gemaakt op 21-07-2016
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Inkeerregeling België pakt Belgen in Panama Papers hard aan

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap