print sitemap zoeken disclaimer contact

Inkeerregeling

België pakt Belgen in Panama Papers hard aan

België is voornemens om hun variant op de Nederlandse inkeerregeling te heropenen; de zogenaamde fiscale regularisatie. Belgen die hun geld via Panama verborgen hebben gehouden voor de Belgische Belastingdienst en nu opduiken in de Panama Papers worden echter hard aangepakt.

De federaal minister van Financiën Van Overtveldt heeft aangekondigd dat Belgen genoemd in de Panama Papers geen gebruik kunnen maken van deze fiscale regularisatie, maar dat zij de normale straffen zullen krijgen die voortvloeien uit het fiscaal recht en het strafrecht.

In de Panama Papers zijn tot op heden 730 Belgen ontdekt. Een deel hiervan heeft zich reeds eerder zelf gemeld; een deel betreft Belgen die niet in Belgïë wonen; een deel kan niet geïdentificeerd worden. Het restant van 239 dossiers is nu in onderzoek door de Bijzondere Belastinginspectie. De eerste officiële schriftelijke vragen om inlichtingen zijn vorige week verzonden.

Deze week wordt in België gestemd over het wetsontwerp over de fiscale regularisatie, waarmee ze € 250 miljoen aan extra inkomsten hopen / verwachten binnen te halen. De Belgen in de Panama Papers zullen worden uitgesloten van deze inkeerregeling.

Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Inkeerregeling België pakt Belgen in Panama Papers hard aan

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap