print sitemap zoeken disclaimer contact

Jongbloed Dakar Team

Jongbloed Dakar Team

Omzetbelasting

Suppletie omzetbelasting zonder kosten, boete en rente

Heeft u als ondernemer over 2016 te weinig BTW afgedragen doe dan aangifte voor 1 april 2017. U voorkomt hierdoor een forse boete en belastingrente.

De belastingdienst heeft de actie Belastingschulden Omzetbelasting per 1 maart 2017 gestopt. Voor belastingschulden per eind 2016 van maximaal 50.000 euro kunt u tot 1 april 2017 nog gebruik maken van het gunstige boetebeleid. Vanaf 1 maart 2017 gelden de wettelijke boetebepalingen weer, meestal is de boete van 25% - 50%.

Suppletie bij jaarrekening opstellen

U maakt de jaarrekening op en het blijkt dat u te weinig BTW heeft afgedragen. Tot € 50.000 krijgt u meestal geen boete, mits u vóór 1 april van het opvolgende jaar de suppletie heeft ingediend. Moet u meer afdragen of dient u de suppletie later in, dan krijgt u meestal een boete. Deze bedraagt 5% met een maximum van ongeveer € 5.000. De boete laag houden kan als volgt

  1. BTW correctie 1.000 euro of minder: gewoon in eerst volgende BTW aangifte verwerken, geen boete
  2. BTW correctie meer dan 1.000 euro: zo snel mogelijk zelf de BTW suppletie indienen. De boete bedraagt 5% (maximaal 5.278 euro)
  3. BTW correctie 20.000 euro of minder: geen boete (mits 20.000 euro is minder dan 10% van de betaalde BTW over het tijdvak)
  4. Correctie voor 1 april van het volgende jaar: geen belastingrente

Downloads

Het indienen van een suppletie-aangifte is eenvoudig. Dit kan middels een speciaal hiervoor gemaakt formulier van de Belastingdienst.

De Belastingdienst heeft ook een folder over dit onderwerp beschikbaar, deze kunt u hier downloaden.

Nieuw

De suppletie omzetbelasting wordt centraal verwerkt bij het landelijk team suppletie-aangiften van de Belastingdienst in Breda. U kunt uw formulier of brief gewoon naar uw eigen belastingkantoor sturen, van hieruit wordt de aangifte doorgestuurd naar Breda.

Sinds 2010 kunt u de suppletie ook digitaal indienen, dit kan via uw eigen beveiligde ruimte op de site van de Belastingdienst.

Deel deze pagina

Laatste update op 10-03-2017
Artikel gemaakt op 15-01-2010
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Omzetbelasting Suppletie omzetbelasting

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap