print sitemap zoeken disclaimer contact

U bevindt zich hier :Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Omzetbelasting BTW Correctie Google

Omzetbelasting

BTW vraagstuk ?

Vraag onze fiscaal juristen

Klik hier

Boekenonderzoek inzake BTW?

Vraag vrijblijvende offerte

Klik hier

BTW Scan ?

Vraag vrijblijvende offerte

Klik hier

BTW-correcties op Google Adwords

Let goed op de toepassing van de in 2010 gewijzigde BTW-regels bij grensoverschrijdende diensten en laat u desgewenst bijpraten over de BTW-gevolgen bij diensten, zoals de verleggingsregeling. Een actueel voorbeeld is Google Adwords.

Google Adwords

Ondernemers maken steeds meer gebruik van de digitale snelweg om de naamsbekendheid van het bedrijf  te vergroten. Eén van de mogelijkheden is er voor te zorgen dat men via Google wordt gevonden. Naast het vergroten van de vindkans op Google kan ook gebruik worden gemaakt van Google Adwords, een soort advertentiedienst via de pagina met zoekresultaten van Google.

Google stuurt de ondernemer vanuit Ierland een factuur voor deze advertentiedienst. Bij particulieren en niet-ondernemers brengt Google omzetbelasting in rekening, maar op de factuur voor een ondernemer staat vermeld: “”VAT reverse”, oftewel “BTW verlegd”. Dat mag overigens alleen als er een BTW-nummer bekend is bij de dienstverlener.

Dit betekent dat deze BTW door de ondernemer verplicht op  aangifte moet worden afgedragen, maar gelukkig in de meeste gevallen weer als voorbelasting in mindering kan komen. De problemen ontstaan als dit niet gebeurt, met name voor bedrijven die niet of niet volledig BTW-plichtig zijn.

Tip 2010

Vanaf 1 januari 2010 gelden nieuwe BTW-regels voor diensten. Eén van de regels houdt in dat er een opgaaf intracommunautaire prestaties moet worden verstrekt aan de fiscus, die het daarmee wel gemakkelijker wordt gemaakt om eventuele fouten op te sporen. Fouten in de BTW leiden overigens in de meeste gevallen ook  direct tot verzuimboetes.


Meer weten van btw correctie google


Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Omzetbelasting BTW Correctie Google

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap