print sitemap zoeken disclaimer contact

Jongbloed Dakar Team

Jongbloed Dakar Team

Omzetbelasting

Bezwaar tegen BTW over privegebruik auto

In de laatste aangifte omzetbelasting van het jaar moet de BTW aangegeven worden die betrekking heeft op het privégebruik van de zakelijke auto. Elders op deze site en ook in de media heeft u kunnen lezen dat het nog geen uitgemaakte zaak is of de methode die door de Staatssecretaris wordt voorgeschreven wel rechtsgeldig is.

Ons advies is dan ook om bezwaar te maken tegen uw eigen aangifte omzetbelasting waarin de BTW voor het privégebruik wordt aangegeven. 

Collectief bezwaar

Gevolg van bovenstaande is dat iedereen die hiermee te maken heeft bezwaar gaat maken. De Belastingdienst wil voorkomen dat ze overspoeld wordt met bezwaarschriften. Daarom biedt zij de mogelijkheid aan accountants / belastingadviseurs om ineens voor al haar klanten bezwaar te maken. Dit scheelt de adviseur natuurlijk ook veel werk en belangrijker, het bespaart de klant ook de kosten van een individueel advies.

Neem dus contact op met uw adviseur zodat u kunt meeliften met het collectief.

Deel deze pagina

Laatste update op 13-01-2013
Artikel gemaakt op 26-01-2012
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Omzetbelasting Collectief bezwaar tegen BTW privégebruik auto

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap