print sitemap zoeken disclaimer contact

Jongbloed Dakar Team

Jongbloed Dakar Team

WVA onderwijs

Geen verklaring opleiding, geen WVA

Zonder een verklaring van de opleidingsinstelling is er geen recht op de afdrachtvermindering onderwijs

Het Gerechtshof in Den Haag heeft op 11 juli 2014 een oordeel gegeven dat gelijk is aan de uitspraak van de Rechtbank Den Haag op 1 juli 2013. Een B.V. heeft geen recht op WVA / afdrachtvermindering onderwijs omdat de opleiding geen onderdeel is van een erkende opleiding. Deze uitspraak lijkt op de uitspraak van een weekje eerder (lees dit artikel).

De WVA-kwestie voor de rechter

X B.V. begeleidt langdurig werklozen met een uitkering naar de arbeidsmarkt. De mensen komen in dienstbetrekking bij X B.V. en krijgen een opleiding. Na de opleiding gaan de mensen / werknemers werken in de thuiszorg of bij zorghotels. X B.V. claimt WVA-subsidie waardoor de B.V. minder loonheffing afdraagt. De beide rechters (Rechtbank en Gerechtshof) zijn van mening dat er geen recht bestaat op de geclaimde WVA-subsidie / vermindering omdat de scholing is gevolgd bij een niet erkende opleiding. X B.V. voldoet wel aan alle overige (materiƫle) eisen maar dit onderdeel is van essentieel belang (aldus de toepasselijke wetgeving). Een boete is niet op zijn plaats.

Bron WVA en verklaring opleiding

Gerechtshof Den Haag d.d. 11 juli 2014 ECLI:NL:GHDHA:2014:2326.

Rechtbank Den Haag d.d. 1 juli 2013 ECLI:NL:RBDHA:2013:8709.

Deel deze pagina

Laatste update op 23-07-2014
Artikel gemaakt op 23-07-2014
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Fiscale tips Bedrijven WVA onderwijs Geen verklaring opleiding geen WVA

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap