print sitemap zoeken disclaimer contact

Jongbloed Dakar Team

Jongbloed Dakar Team

Rechtspraak

Advies auto van de zaak?

Vraag onze fiscaal juristen

Klik hier

Discussie over bijtelling?

Vraag vrijblijvende offerte

Klik hier

Bezwaarprocedure inzake auto van de zaak?

Vraag vrijblijvende offerte

Klik hier

Meerdere auto's van de zaak?

Vraag vrijblijvend advies

Klik hier

Schriftelijk verbod privégebruik auto en bijtelling

De Rechtbank Den Haag (uitspraak 12 november 2015) heeft aangegeven dat een schriftelijk verbod op privégebruik onvoldoende is om een bijtelling wegens privégebruik van een zakelijke auto te voorkomen. De opzet is te eenvoudig en redelijk kansloos.

De procedure inzake het schriftelijke verbod

Henk is eigenaar van een agrarisch loonbedrijf. Aan diverse werknemers wordt een auto van de zaak ter beschikking gesteld. Er wordt geen rekening gehouden met een bijtelling wegens privégebruik. Er wordt ook nog een onbelaste vergoeding inzake reiskosten aan de werknemer voldaan. Er worden naheffingsaanslagen met vergrijpboete opgelegd. Er is een overeenkomst met de werknemers gesloten waarbij wordt verboden privé met de auto van de zaak te rijden, edoch:

  • geen sluitende kilometeradministratie aanwezig;
  • geen controle / toezicht op privégebruik;
  • geen boete of sanctie bij privégebruik.

Bron privégebruik en schriftelijk verbod

Rechtbank Den Haag d.d. 12 november 2015 (ECLI:NL:RBDHA: 2015:15468).

Meer weten van schriftelijk verbod prive gebruik en bijtelling

Deel deze pagina

Laatste update op 19-01-2016
Artikel gemaakt op 08-01-2016
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Fiscale tips Auto van de zaak Rechtspraak Schriftelijk verbod prive gebruik en bijtelling

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap