print sitemap zoeken disclaimer contact

Jongbloed Dakar Team

Jongbloed Dakar Team

Echtscheiding en fiscus

Wisselende alimentatie aftrekbaar

Henk voldoet aan Truus partneralimentatie. Er wordt onregelmatig alimentatie voldaan met wisselende bedragen, dit maakt volgens de rechter geen verschil.

Procedure over aftrekbaarheid partneralimentatie

De rechtbank buigt zich over de partneralimentatie van Henk, is deze aftrekbaar of niet? Henk en Truus wonen niet meer onder één dak. De bedragen die Henk heeft betaald worden afgetrokken als onderhoudsverplichting / partneralimentatie. Het inkomen van Henk wisselt en daarom voldoet hij niet alle maanden het afgesproken bedrag van € 2.000 per maand. Volgens de inspecteur wijken de bedragen teveel af van hetgeen in de voorlopige voorziening is bepaald en zijn daarom de betalingen niet aftrekbaar (vloeien niet rechtstreeks uit het familierecht voort). Volgens de rechtbank maakt het niet uit dat de bedragen wisselen en niet regelmatig worden betaald. De betalingen zijn gewoon aftrekbaar. De alimentatie die is voldaan voor de inschrijving van de echtscheiding is niet aftrekbaar, omdat partijen hebben bepaald (in het echtscheidingsconvenant) dat er geen alimentatie is verschuldigd.

Noot fiscaal jurist over partneralimentatie

Een fiscaal jurist laten meekijken bij een echtscheiding is verstandig. Fiscale merites spelen zowel bij de partneralimentatie als ook bij de eigen woning. Heeft u vragen, email ons gerust.

Bron wisselende partneralimentantie

Rechtbank Noord Holland d.d. 5 maart 2021 ECLI:NL:RBNHO:2021:1761

Vragen over partneralimentatie of echtscheiding?

Bedrijfsnaam

*

Naam

*

Aantal medewerkers

Bent u tevreden over uw belastingadviseur :

Wilt u een vrijblijvende offerte / advies ontvangen?

Opmerkingen/vragen

Ja, ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens. Jongbloed Fiscaal Juristen NV mag mij per e-mail info sturen en mijn persoonlijke gegevens gebruiken om mijn interessegebieden vast te stellen zoals hier beschreven, en ik ben me ervan bewust dat ik op elk moment mijn toestemming kan intrekken.

Deel deze pagina

Laatste update op 18-08-2021
Artikel gemaakt op 17-03-2021
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Echtscheiding en fiscus Wisselende alimentatie aftrekbaar

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap