print sitemap zoeken disclaimer contact

Jongbloed Dakar Team

Jongbloed Dakar Team

Echtscheiding en fiscus

Advies inzake echtscheiding?

Advies gesprek of offerte voor begeleiding?

Klik hier

(Partner van) Ondernemer en echtscheiding?

Wij zijn hierin gespecialiseerd

Klik hier Fiscale vraag inzake scheiding?

Klik hier

Mediation verplicht

De regeringspartijen in de Tweede Kamer (VVD en PvdA) willen de wettelijke regeling bij vechtscheidingen (met kinderen) aanpassen. De belangrijkste aanpassingen zijn:

  1. Mediation bij een vechtscheiding met kinderen wordt verplicht (in wettelijk kader).
  2. Bij de echtscheiding is maar één rechter betrokken, die hierdoor het gehele dossier beter kent.
  3. De rechter kan sancties opleggen als een partij afspraken niet nakomt.

Mediation met eigen fiscaal adviseur

Wij zien in de praktijk steeds vaker dat mediation met een eigen (fiscaal) adviseur prima werkt. De belangrijkste voordelen van een fiscaal jurist bij een echtscheiding zijn:
  1. De eigen adviseur / fiscaal jurist kan bepalen of de wet en jurisprudentie worden nageleefd.
  2. De fiscaal jurist kan wellicht een oplossing bedenken voor mogelijke fiscale problemen (met name bij heffing over partneralimentatie, de onderneming van een partner en de eigen woning).
  3. De fiscaal jurist kan nieuwe ideeën op tafel leggen om mogelijke oplossingen te bereiken.

Mediation heeft de toekomst

Dat mediation bij echtscheidingen de toekomst heeft volgt ook al uit een initiatiefwetsvoorstel van VVD-kamerlid Ard van der Steur. Daarnaast heeft de kinderombudsman aangegeven dat het huidige systeem bij echtscheidingen niet werkt. Het belang van het kind bij een echtscheiding wordt volgens hem onvoldoende beschermd. Begin 2014 noemden Jeugdzorg Nederland en de Raad voor de Kinderbescherming de (vecht)scheiding een groeiend probleem in Nederland. Na al deze meningen hebben de regeringspartijen de bal opgepakt. Het wachten is nu op het wetsvoorstel.

Bron mediation in de wet

Artikel op site RTL Nieuws d.d. 13 mei 2014.

Wetsvoorstel mediation van der Steur.

Meer weten van mediaton verplicht met eigen adviseur

Deel deze pagina

Laatste update op 01-11-2015
Artikel gemaakt op 14-05-2014
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Echtscheiding en fiscus Mediaton verplicht met eigen adviseur

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap