print sitemap zoeken disclaimer contact

Einde verliesverrekening lege B.V.

In het belastingplan 2011 is een regeling opgenomen die een einde maakt aan de verliesverrekening bij aankoop van een lege B.V.

Oude jaren

Verliesverrekening was al beperkt doordat verliezen van jaren vóór het jaar van aandelenoverdracht niet meer verrekend konden worden. Hetzelfde geldt voor het verrekenen van nieuwe verliezen met winsten van jaren vóór de aandelenoverdracht.

Verrekening in hetzelfde jaar

Tot op heden is het echter wel mogelijk om verliezen en winsten met elkaar te verrekenen in het jaar van aandelenoverdracht. In de praktijk werd hier regelmatig gebruik van gemaakt door bijvoorbeeld verkoop van de onderneming, waarbij stille reserves en goodwill werden gerealiseerd. Deze winsten konden in hetzelfde jaar onbeperkt verrekend worden en eventuele verliezen van nieuwe activiteiten van de nieuwe aandeelhouder in hetzelfde jaar. Het Ministerie acht deze mogelijkheid ongewenst. In het belastingplan 2011 is het voorstel opgenomen om ook verrekening binnen hetzelfde jaar te verbieden.

Deel deze pagina

Laatste update op 13-01-2013
Artikel gemaakt op 27-09-2010
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Vennootschapsbelasting Einde verliesverrekening lege B.V.

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap