print sitemap zoeken disclaimer contact

Belastingen verminderen box 3 vermogen

Inleiding

Belastingschulden mag je niet in mindering brengen op uw box 3 vermogen. Als u de belasting vóór 31 december heeft betaald, is dit vermogen wel lager. Het tijdig ontvangen en betalen van een belastingaanslag kan daarom voordelig zijn. Soms heeft u geen aanslag en kunt u niet betalen, hoewel u dit zou willen. De staatssecretaris van Financiën begrijpt de traagheid van de Belastingdienst en komt nu met een regeling.

De regeling

Bij een schriftelijk verzoek om een (nadere) voorlopige aanslag vóór 1 oktober, mag u ervan uitgaan dat de gevraagde voorlopige aanslag nog in het lopende kalenderjaar wordt opgelegd. Als de inspecteur niet tijdig de gevraagde aanslag oplegt waardoor u niet de aanslag vóór 31 december kunt betalen en zonder dat u daarvan een verwijt kan worden gemaakt, dan mag u deze belastingschuld op 31 december toch als betaald beschouwen. U moet dus 3 maanden vóór het einde van het jaar (of 3 maanden vóór uw emigratie) verzoeken om een aanslag, als u deze niet op tijd krijgt toegezonden door de Belastingdienst, is dit niet voor uw rekening.


Bron: Ministerie van Financiën, 21-01-2005, nr. DGB2005/150M (gepubliceerd 25-1-2005).
Deel deze pagina

Laatste update op 13-01-2013
Artikel gemaakt op 28-01-2005
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Inkomstenbelasting Box 3 Belastingaanslag en box 3

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap