print sitemap zoeken disclaimer contact

Innovatiebox aanvragen

Hoe werkt de innovatiebox?

De ‘toegangskaart’ tot de innovatiebox is een octrooi of de toekenning van WBSO. Met toegang tot de innovatiebox wordt die winst die voortkomt uit eigen innovatie tegen een lager tarief belast. Dat kan voor u als ondernemer een groot voordeel opleveren.

Onder de innovatiebox betaalt u namelijk over de winst die toerekenbaar is aan de innovatie-activiteiten geen 25% vennootschapsbelasting, maar slecht 5% (2017) en 7% (2018). U kunt voor de voordelen uit uw activum vrij kiezen voor toepassing van de innovatiebox. Ook bij verkoop van het activum mag u gebruik maken van het aantrekkelijke tarief van 7%. Wij adviseren u het gehele traject.

Voor welke werkzaamheden geldt het?

Ook 7% winstbelasting betalen?
Hulp bij aanvragen Innovatiebox >>

Het moet gaan om de ontwikkeling van een nieuw product, productieproces of programmatuur. Hierbij is het van belang dat u het immateriële activum zelf ontwikkelt, de werkzaamheden moeten dus voor rekening en risico van de onderneming worden uitgevoerd. De innovatiebox geldt voor:

-        activa waarvoor een octrooi is afgegeven;

-        activa waarvoor een WBSO-beschikking is afgegeven.

De winstberekening zal niet anders zijn dan u gewend bent, uit de reguliere jaarrekening destilleert u enkel hoeveel van de EBIT toerekenbaar is aan de innovatie-activiteiten. De innovatie-activiteiten dienen wel in een B.V. te zijn ondergebracht. Als u de innovatie-activiteiten in een maatschap, V.O.F. of eenmanszaak uitoefent, kunt u overwegen deze onderneming zonder belastingheffing in een B.V. onder te brengen.

Is dit iets voor mij?

Duizenden ondernemers komen voor deze regeling in aanmerking zonder dat ze hier gebruik van maken. Ze betalen dus al jaren te veel belasting. Wij inventariseren binnen een paar uur of u voor de innovatiebox in aanmerking komt, veelal kunnen wij dit aan de telefoon al beoordelen (en bellen is gratis).

Hulp nodig bij aanvragen Innovatiebox?

Wij adviseren maandelijks ondernemers over de toepassing van de innovatiebox. De winst is belast tegen 7% (en niet tegen 25%) en verliezen zijn aftrekbaar tegen het reguliere tarief van 25%. In overleg met u en de Belastingdienst zorgen wij voor een optimale afspraak met zekerheid.

Uw voordelen

·         Gratis oriënterend gesprek om de mogelijkheden te bekijken (neem contact op).

·         Direct aan tafel met ervaren fiscaal jurist.

·         Volledige zekerheid (afstemming met de Belastingdienst).

·         Wij begeleiden het traject van begin tot eind.

·         Beperkte kosten en vooraf duidelijke offerte.

Ik wil hulp bij aanvragen Innovatiebox

Vul uw naam en telefoonnummer in en wij nemen contact met u op.

Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Fiscale tips Bedrijven Innovatiebox

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap