print sitemap zoeken disclaimer contact

Crowdfunding en belastingen

Nieuwe tijden, nieuwe ideeën. Crowdfunding wordt steeds populairder, edoch in de juridische en fiscale wereld moet men de weg nog vinden. Wij krijgen regelmatig vragen over dit nieuwe fenomeen en in dit onderdeel leggen wij onze ervaringen vast. Als u vragen of opmerkingen over dit onderwerp heeft, kunt u contact opnemen met onderstaande adviseurs.

Wat is crowdfunding?

Crowdfunding is in Nederland iets nieuws. Feitelijk gaat het bij crowdfunding om het financieren van een bedrijf (ophalen van geld) bij het grote publiek om een bedrijf, project of uitvinding te financieren. Meestal gaat het om relatief kleine bedragen, maar de eerste miljoenenprojecten komen al voorbij. Meestal zal de opzet via het internet plaatsvinden en langzaam ontstaan er centrale sites waar je projecten kunt aanmelden.

Fiscale regelgeving over crowdfunding

De fiscale wetgeving kent nog niet de term "crowdfunding". Er gelden nog geen specifieke regels en fiscale procedures zijn schaars. Het is echter wel zo dat investeringen in crowdfunding fiscale en juridische gevolgen hebben (box 1, box 2, box 3, AFM-vergunning, etc.).

Fiscale advisering over crowdfunding

Steeds vaker worden wij gevraagd over de fiscale gevolgen van crowdfunding en tevens over het fiscale of juridische jasje. Eventuele risico's worden dan op tijd zichtbaar en soms kan een optimale fiscale structuur ervoor zorgen dat een project aantrekkelijk wordt omdat er geen of beperkt belasting is  verschuldigd.

Heeft u vragen of opmerkingen over crowdfunding, bel dan gerust met onderstaande adviseurs voor een vrijblijvend gesprek.

Meer weten van crowfunding en belastingen

Deel deze pagina

Laatste update op 26-04-2017
Artikel gemaakt op 13-08-2013
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Fiscale tips Bedrijven Crowfunding en belastingen

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap