print sitemap zoeken disclaimer contact

Auto van de zaak en corona

Hoe werkt de bijtelling over de auto van de zaak in corona-tijd?

De Belastingdienst heeft een aantal vragen - die veel worden gesteld - beantwoord. De vragen gaan over de loonheffing over de auto van de zaak / privégebruik tijdens de corona-crisis.

Vragen over bijtelling auto van de zaak

 1. Werknemer werkt thuis en de auto van de zaak staat al maanden voor de deur. De werkgever eist dat de werknemer een kort ritje met de auto maakt omdat dit goed is voor de technische staat van de auto. Is deze rit zakelijk?
  Ja, mits de werkgever opdracht geeft voor de rit (in e-mail vastleggen), de werkgever aannemelijk maakt dat de rit nodig is en de werknemer de rit (als zakelijk) in zijn kilometeradministratie heeft opgenomen.
 2. De werknemer zet zijn auto van de zaak op het terrein van de werkgever (of in de parkeergarage) en de werknemer heeft de sleutels ingeleverd. Wat zijn de fiscale gevolgen?
  De auto staat niet meer ter beschikking van de werknemer. Er hoeft geen bijtelling te worden aangegeven in de loonadminstratie.
  Lees ook deze notitie over de sleuteladministratie.
 3. De werknemer rijdt niet in de auto van de zaak en de auto staat bij de werknemer thuis. Wat zijn de fiscale gevolgen?
  De auto staat de werknemer ter beschikking. De normale regeling is van toepassing, dus in principe bijtelling toepassen, tenzij er minder dan 500 kilometer op jaarbasis met de auto van de zaak wordt gereden en dit ook wordt bijgehouden (bewijs leveren).

Vragen over belastingen tijdens corona?

Heeft u vragen over de belastingheffing tijdens de corona-tijd en / of het beperken van uw bijtelling? Bel gerust met één van onze adviseurs. U kunt ook een fiscale APK aanvragen, hierbij maken wij een scan van uw bedrijf.

Bron artikelen over bijtelling tijdens corona crisis

Handreiking privégebruik auto (Belastingdienst)

Vragen en antwoorden over loonheffingen tijdens corona-crisis

Vragen over loonheffing of auto van de zaak?

Bedrijfsnaam

*

Naam

*

Aantal medewerkers

Bent u tevreden over uw belastingadviseur :

Wilt u een vrijblijvende offerte / advies ontvangen?

Opmerkingen/vragen

Ja, ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens. Jongbloed Fiscaal Juristen NV mag mij per e-mail info sturen en mijn persoonlijke gegevens gebruiken om mijn interessegebieden vast te stellen zoals hier beschreven, en ik ben me ervan bewust dat ik op elk moment mijn toestemming kan intrekken.

Deel deze pagina

Laatste update op 04-01-2022
Artikel gemaakt op 10-09-2020
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Fiscale tips Auto van de zaak Auto van de zaak en corona

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap