print sitemap zoeken disclaimer contact

Advies auto van de zaak?

Vraag onze fiscaal juristen

Klik hier

Discussie over bijtelling?

Vraag vrijblijvende offerte

Klik hier

Bezwaarprocedure inzake auto van de zaak?

Vraag vrijblijvende offerte

Klik hier

Meerdere auto's van de zaak?

Vraag vrijblijvend advies

Klik hier

Parkeergelegenheid

Op het werk

De werkgever mag een werknemer onbelast parkeergelegenheid verstrekken, als deze parkeergelegenheid zich bevindt bij de plaats van werkzaamheden.

Parkeren thuis

Als de parkeergelegenheid zich echter bevindt bij de woning van de werknemer, is de verstrekking belast.

Risico

Als de werkgever geen parkeergelegenheid verstrekt maar wel vergoedt, dan geldt het volgende: vergoedingen voor parkeergelegenheid naast de kilometervergoeding van € 0,19 zijn belast. Ook belast zijn vergoedingen voor parkeergelegenheid bij de woning van de werknemer.

Tip

Als u parkeergelegenheid thuis heeft, laat dan de werkgever deze parkeerplaats kopen. U moet dan wel een (beperkte) vergoeding aan uw werkgever betalen. Als de werkgever deze plaats ook aan klanten ter beschikking mag stellen, is de vergoeding lager (of nihil).

Deel deze pagina

Laatste update op 17-08-2021
Artikel gemaakt op 25-10-2004
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Fiscale tips Auto van de zaak Parkeren

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap