print sitemap zoeken disclaimer contact

Advies auto van de zaak?

Vraag onze fiscaal juristen

Klik hier

Discussie over bijtelling?

Vraag vrijblijvende offerte

Klik hier

Bezwaarprocedure inzake auto van de zaak?

Vraag vrijblijvende offerte

Klik hier

Meerdere auto's van de zaak?

Vraag vrijblijvend advies

Klik hier

KM-administratie ook noodzakelijk bij 0% bijtelling

Je zou zeggen dat een km-administratie niet noodzakelijk is als het bijtellingspercentage voor je auto 0% is. Dit ligt anders wanneer je de auto gedurende het jaar krijgt en tijdens het jaar ook een auto met een hogere bijtelling tot je beschikking hebt gehad.

Casus Rechtbank Noord-Holland

Op 30 april 2015 heeft Rechtbank Noord-Holland een uitspraak gedaan waaruit dit blijkt. Het ging om een werknemer die een 25% bijtelling-auto tot zijn beschikking had en gedurende het jaar een nieuwe auto van de zaak kreeg met 0% bijtelling. Voor de auto met bijtelling had hij keurig een sluitende kilometeradministratie bijgehouden waaruit bleek dat er minder dan 500 km privé is gereden. Voor de 0% bijtelling-auto had hij echter geen kilometeradministratie bijgehouden.

De voorwaarde voor het voorkomen van bijtelling is echter dat je op jaarbasis minder dan 500 km dient te rijden met alle in dat jaar ter beschikking gestelde auto's. Door voor de 0% auto geen km-administratie bij te houden, kan de werknemer niet overtuigend aantonen op jaarbasis minder dan 500 km te hebben gereden, gevolg bijtelling van 25% voor de periode dat de 25% bijtelling auto ter beschikking heeft gestaan, ondanks een sluitende km-adminstratie over die periode.

De uitspraak is te vinden onder de volgende koppeling: ECLI:NL:RBNHO:2015:3501.

Wilt u meer weten over dit onderwerp, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Meer weten van kilometeradministratie bij 0% bijtelling

Deel deze pagina

Laatste update op 17-02-2017
Artikel gemaakt op 08-05-2015
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Fiscale tips Auto van de zaak Kilometeradministratie bij 0% bijtelling

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap